Fra og med uke 38 tilbyr oppdaterte versjoner av Moderna- og Pfizer-vaksinene. Kliniske studier viser at de nye oppdaterte vaksinene gir minst like god beskyttelse mot det opprinnelige Wuhan-viruset og bedre beskyttelse mot omikron, sammenlignet med de opprinnelige vaksinene.

Ingen garanti mot smitte

Det antas også at de nye vaksinene gir like god beskyttelse mot alvorlig sykdom som de opprinnelige vaksinene, og trolig noe bedre beskyttelse mot å bli smittet.

– Du er ikke garantert å ikke bli smittet med de nye vaksinene, men vi anbefaler likevel å ta vaksine mot korona, sier Charlotte Sogn, assisterende kommuneoverlege i Lier kommune.

Bivirkningene ser ut til å være de samme for de originale vaksinene.

Ta kontakt

Via Helse-Norge har Lier kommune nå begynt å kalle inn personer i aldersgruppa 65-74 år for den fjerde dosen av koronavaksinen. De eldste i aldersgruppen blir kalt inn først.

De som har fått innkalling før uke 38, men som ønsker den oppdaterte versjonen, kan kontakte Lier kommune for å få ny time. Ta kontakt på e-post ([email protected]) eller telefon 404 08 423 (man, tors og fre kl. 09.00-12.00).

Folkehelseinstituttet presiserer at de oppdaterte vaksinene kun kan brukes til oppfriskningsvaksinering og ikke til grunnvaksinering. De opprinnelige vaksinene kan fortsatt brukes til oppfriskningsvaksinering hvis den som skal vaksineres ber spesifikt om dette og kommunen har den tilgjengelig.

Koronavaksineringen foregår nå på Fosshagen ressurssenter.

Mer informasjon om koronavaksineringen, finner du på Lier kommunes nettside.