Gå til sidens hovedinnhold

Håper på lettelser i tiltak: – Vi bør kunne åpne opp noe

Det er ventet at Lier kommune får svar torsdag på om det blir lettelser i koronatiltakene.

Tirsdag kveld ar det møte mellom kommunene, Statsforvalteren i Oslo og Viken, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. I møtet meldte ordfører Gunn Cecilie Ringdal at Lier kommune ønsker lettelser.

Synkende smitte

– Jeg meldte inn at Lier over en tid nå har hatt synkende smittetall. Det gjør at vi bør kunne åpne opp noe for næringslivet, som butikker, varehus og kjøpesentre. I tillegg er vi opptatt av lettelser i fritidstilbud for barn og unge, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal i en pressemelding.

Tirsdag var det for første gang på lenge ingen nye smittetilfeller i Lier. Onsdag er det meldt om tre nye smittetilfeller. To av tilfellene er knyttet til andre kjente smittetilfeller. Én person har til nå ukjent smittevei.

Vil flyttes fra 5A til 5B

Siden 16. mars har Lier og andre kommuner i Lier vært omfattet av strenge tiltak i kapittel 5A i den nasjonale dovid19-forskriften. Nå mener Ringdal det er naturlig at Lier kommune flyttes til tiltaksnivå 5B.

Det innebærer i så fall at butikker og kjøpesentre kan holde åpent. Treningssentre kan ha åpent for enkelte tilbud og innendørs fritids- og idrettsaktivitet for personer under 20 år blir tillatt. Utendørs fritids- og idrettsaktiviteter er tillatt for alle på nivå 5B.

– Må fortsatt være flinke

Det er ventet at Lier kommune får beskjed på torsdag om hvilket tiltaksnivå som skal gjelde for kommunen fremover.

Torsdag er det også møte i formannskapet i Lier, der politikerne skal behandle en sak om Liers lokale koronaforskrift.

– Vi håper på lettelser i Lier, men minner om at vi alle må fortsette å være flinke til å følge smittevernrådene, sier ordføreren.

Kommentarer til denne saken