(Drammens Tidende)

– Gunnar og Liv var to lykkelige, livsglade og aktive mennesker. De var kjærester i 9 år og forlovet de siste årene. De var omgitt av venner og familie og hadde alltid avtaler med venner, hyggelige aktiviteter eller reiser foran seg, skriver barna i en felles uttalelse formidlet via familiens bistandsadvokat Vibeke Bille.

Liv etterlater seg to sønner og beskrives som raus, varm og engasjert.

– Hun var kunstinteressert, en ivrig fotograf og en meget god formidler. Liv var engasjert i flere foreninger og ikke minst veldig glad i og stolt av familien sin. Liv var også utrolig flink til å strikke og strikket mange plagg til familie og venner. Hun var veldig glad i blomster og fikk kommunens pris for hagen sin, det bugnet av blomster hos Liv.

15. oktober, kun to dager etter drapet, skulle paret reist på elvecruise på Douro som er en av de største elvene på Den iberiske halvøy.

Her kan du lese alt om drapene i Kongsberg

– Liv og Gunnar fant kjærligheten i voksen alder og de ble pensjonister sammen. De reiste mye sammen, nesten hele jorden rundt. Turene gikk blant annet til Russland, Kina, Sør-Amerika og Tobago. De koste seg virkelig med å være på tur, treffe nye mennesker og i hverandres selskap. Dette var et par som elsket hverandre høyt og var svært romantiske. Gunnar og Liv gjorde hverandre gladere enn de begge hadde vært på lenge, de passet sammen, skriver barna.

De etterlatte skriver at Liv og Gunnar vil bli dypt savnet av familie, venner og kjente.

BAKGRUNN: Dette er de drepte på Kongsberg

Gunnar etterlater seg to døtre.

– Gunnar var omsorgsfull, snill og svært kunnskapsrik på mange områder. Han var en du alltid kunne spørre og få svar av, det vi ofte omtaler som «hel ved». Han elsket sport og idrett, særlig langrenn og hopp og var en aktiv idrettsmann frem til han mistet høyre ben i en ulykke. Etter dette har det vært mye sport på TV, men han var tilbake på ski bare 2 måneder etter ulykken. Hans livsmotto var «den som gir seg har tapt». Gunnar var svært knyttet til sine to søstre og hans store stolthet var hans to døtre og barnebarna, skriver de i minneordene.

SE VIDEO: Joanne stod ansikt til ansikt med drapsmannen, slik unnslapp hun døden.

Til VG, som omtalte saken først, sier bistandsadvokat Vibeke Bille at barna nå ønsker ro i tiden fremover.

Her kan du lese hele uttalelsen fra de etterlatte:

«Gunnar og Liv var to lykkelige, livsglade og aktive mennesker. De var kjærester i 9 år og forlovet de siste årene. De var omgitt av venner og familie og hadde alltid avtaler med venner, hyggelige aktiviteter eller reiser foran seg.

Liv var en raus, varm og engasjert kvinne med mangfoldige interesser. Hun var kunstinteressert, en ivrig fotograf og en meget god formidler. Liv var engasjert i flere foreninger og ikke minst veldig glad i og stolt av familien sin. Liv var også utrolig flink til å strikke og strikket mange plagg til familie og venner. Hun var veldig glad i blomster og fikk kommunens pris for hagen sin, det bugnet av blomster hos Liv.

Liv jobbet hele livet i forskjellige energiselskap, med økonomi. I den siste jobben, før hun ble pensjonist, jobbet hun i Energiselskapet Buskerud. Hun hadde mange gode venner på Kongsberg, og brukte mye tid med sine kusiner. Hun hadde alltid en morsom historie, og en god kopp kaffe på lur. Hun holdt også nær og god kontakt med en gjeng klassevenninner, gjennom tykt og tynt i alle år. Et vennskap mange kunne misunne og trenge.

Gunnar var omsorgsfull, snill og svært kunnskapsrik på mange områder. Han var en du alltid kunne spørre og få svar av, det vi ofte omtaler som «hel ved». Han elsket sport og idrett, særlig langrenn og hopp og var en aktiv idrettsmann frem til han mistet høyre ben i en ulykke. Etter dette har det vært mye sport på TV, men han var tilbake på ski bare 2 måneder etter ulykken. Hans livsmotto var «den som gir seg har tapt». Gunnar var svært knyttet til sine to søstre og hans store stolthet var hans to døtre og barnebarna.

Han startet arbeidskarrieren i miljøverndepartementet, videre til Statens vegvesen og til slutt i embete som jordskiftedommer. Han var dyktig, engasjert, rettferdig og svært glad i jobben sin. Han har vært leder av det lokale grunneierlaget, skogeierlaget og aktiv i Tekna. Gunnar benyttet seg mye av naturen i oppveksten. Hans interesse for og kunnskap om og kjærlighet til skog og natur var enestående. Han var korn- og fruktbonde ved siden av jobben de første årene og dyrket etter det egen frukt av alle sorter og grønnsaker til eget bruk.

Liv og Gunnar fant kjærligheten i voksen alder og de ble pensjonister sammen. De reiste mye sammen, nesten hele jorden rundt. Turene gikk blant annet til Russland, Kina, Sør-Amerika og Tobago. De koste seg virkelig med å være på tur, treffe nye mennesker og i hverandres selskap. Dette var et par som elsket hverandre høyt og var svært romantiske. Gunnar og Liv gjorde hverandre gladere enn de begge hadde vært på lenge, de passet sammen.

15. Oktober skulle Liv og Gunnar reist på elvecruise på Douro – ut på eventyr og nye opplevelser, treffe mennesker og knytte nye bånd.

De kommer til å bli dypt savnet av familie, venner og kjente.»