Gå til sidens hovedinnhold

Grønnskolling; til grønn kommune

Grønne Lier

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som nyinnflyttet i Engersand lurer vi blant annet på; om det er riktig at vi må ta to busser for å komme oss til Lier stasjon? Og vi som tenkte at det skulle bli enkelt å benytte tog!

Det ser ikke ut som det er plass til å parkere på stasjonen. Den ser stappfull ut. Så blir vi tvunget til å kjøre når vi skal ut av bygda? Eller er vi feilinformert?

Siden vi har behov for apotek innimellom: blir nærmeste apotek faktisk Lierbyen? Og - noen ganger får vi pakker i posten (det hender vi sender noen også). Må vi til Rema på Kjellstad for å ordne dette?

Vi kommer flyttende fra en kommune på størrelse med Lier, så vi er egentlig ikke veldig bortskjemte, tror vi. Men i grønne Lier blir vi mer avhengig av bil enn vi noengang har vært.

Og det ser ut til at liungene er enige i det, for det er utrolig mye trafikk mellom Gullaug og Lierbyen.

Tør jeg, basert på at opplysningene jeg har stemmer, komme med følgende forslag: Etabler post i butikk og apotek på Gullaug. Og flere innfartsparkeringsplasser ved Lier stasjon - eller helst direkte bussforbindelse dit.

Her er det stor miljøgevinst å hente til den grønne bygda. Det er ikke lenge til valg. Som nye her blir det spennende å høre hva de forskjellige partiene tenker om disse sakene.

Kommentarer til denne saken