I snart to uker har Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Drammen og omland, vært på aktiv leting på Kjellstad etter at en 16 år gammel katt forsvant etter en dyrlegetime.

– Vi gir oss ikke enda, og håper katten fortsatt er i området. Og at den er i live, sier Aud Vogt Johansen i organisasjonen.

Rømte

Hun forteller om en eier som er fullstendig knust, som har hatt katten siden den var en kattunge, og som normalt ikke ville tatt turen til dyreklinikken Anicura på Kjellstad uten bur. Men da uhellet skjedde fredag 5. august var det nettopp det som skjedde.

Katteeieren dro på klinikken for en akuttavtale med Simen, som var syk. Katten fikk behandling og ble sendt hjem med medisiner for å bli frisk. Dessverre ble ikke katten fraktet i et bur.

På parkeringsplassen kom katten seg løs og løp av gårde, forbi Asvo og videre inn i et stort grøntområde ovenfor Asvo.

– Det ble lett etter katten uten hell. Eier måtte dra hjem uten Simen, han bor langt av gårde. Anicura kontaktet oss, og vi startet letingen i området fredag ettermiddag og har siden lett timevis i området. Har også hatt felle der under overvåking. Vi har satt opp lapper og snakket med folk som bor langs Kjellstadveien. Vi har ikke funnet Simen. Eier er helt knust av sorg da katten Simen betyr alt for han, sier Vogt Johansen.

Territorielle dyr

Det har gått så mange dager nå siden katten forsvant at Vogt Johansen tenker han kan ha beveget seg et stykke av gårde.

– Men vi antar at han fortsatt oppholder seg i Kjellstad-området og nærområder rundt. Katter som kommer seg ut på fremmed sted oppholder seg som regel i dette området de første 4–5 dagene. De orienterer seg, før de begynner å vandre videre, sier hun og forklarer videre:

– Katter er territorielle. Det betyr at de har et området rundt hjemmet som de oppfatter som sitt territorium. Her er de trygge. Når de kommer seg utenfor dette området er de ikke lenger trygge og vil derfor gjemme seg. Ofte beveger de seg helst tidlig om morgenen eller sent om kvelden eller natten. Hvis katten klarer å fange mat og finne vann klarer han seg, men i og med at denne katten har en kraftig infeksjon i kroppen og skulle hatt medisiner er vi usikre på om han klarer seg.

Håpet er der

I og med at de ikke vet hvor katten befinner seg nå, hvis den er i live, blir det vanskelig å sette ut felle noe sted og fortsette med intensiv leting. Derfor ber Vogt Johansen folk i området og nærliggende områder, om å holde øyne åpne og melde ifra hvis de ser en katt som de tror kan være Simen.

Han er korthåret og tigerstripet i grått og sort. Observasjoner kan meldes til Vogt Johansen på 405 54 057. Dette nummeret er bare for Simen, ikke andre forsvinningssaker. Legg igjen melding på svareren eller send en SMS.

– Jeg håper noen tar kontakt. Sånn som det er ute nå, med varme dager og med tanke på hvor bra tilgang det er på både mat og vann i Kjellstad-området, ville jeg normalt sett ikke vært bekymret. Men Simen er syk, derfor er tiden viktig. Og vi har ikke gitt opp enda. Jeg har jobbet med dette i over 30 år og vet at man aldri skal undervurdere kattens overlevelsesevne, sier Vogt Johansen.