Ola (24) slo til i Berlin – og under innendørs-NM

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble en svært hektisk helg for, Ola Stunes Isene som pendlet mellom show-konkurranse i Berlin og deltakelse i innendørs-NM i friidrett. Her sikret liungen sølv i lengde uten tilløp med 3.27 meter.

DEL

DRAMMEN/HAUGESUND: Moroa startet lørdag for Stunes Isene med deltakelse i Tysklands hovedstad hvor 12 000 tilskuere laget et unikt leven for ham og de andre utøverne i diskosringen. Stevnet varte i to timer og ble direktesendt på tysk fjernsyn.

– En fantastisk opplevelse, erindrer den travle friidrettsutøveren som like godt satte ny personlig innendørsrekord med 60.77 meter.

Det var hele seks meter lengre enn hans tidligere pers.

Ola slo til

Turen til Berlin fikk Ola Stunes Isene til gjennom sitt management som ordnet denne unike muligheten. Her møttes fire damer og fire menn til konkurranse i diskos, den siste øvelsen under dette TV-showet hvor også 60 m, 60 meter hekk, lengde og stav sto på programmet.

– Arrangøren måtte rydde alt annet vekk før vi skulle kaste diskos helt til slutt, forteller en oppglødd deltaker fra Norge.

Selve konkurransen var lagt opp med at kvinner og menn konkurrerte mot hverandre, og Ola Stunes Isene plasserte seg på en 6. plass med 60.77 meter.

– Det er umulig å få trent skikkelig om vinteren med diskos innendørs. Da øver vi bare med utkastet i et bur, og diskosen flyr 3–4 meter. Moro å få oppleve dette i Berlin hvor stemningen var veldig god, og jeg er veldig fornøyd med mitt lengste kast.

Ola Stunes Isenes sterke innsats under fjorårets sesong med blant annet EM-deltakelse på olympiastadion i Berlin, hvor han viste gryende form med å kvalifisere seg til selveste finalen. Da landet diskosen på 62.19 meter for utøveren med det norske flagget på brystet.

– Lukas Weißhaidinger fra Østerrike vant EM, og han deltok også i helgens show-konkurranse, føyer Stunes Isene til. Weisshaidinger ble for øvrig nummer to med sitt lengste kast på 63.06, mens vinner i show-konkurransen ble Nadine Müller med 63.89.

Med i konkurransen var også OL-vinneren fra Rio, Christoph Harting. Tyskeren slo så vidt liungen med noen få centimeter lørdag (61.06 meter). Lierutøverens personlige rekord i diskos er for øvrig 63.30 (utendørs) som han oppnådde i Portugali i begynnelsen av april i fjor.

NM-sølv

Det ble deretter ikke lange hvilepausen for Ola Stunes Isene som satte kursen hjemover til Gardermoen, og så straks sette seg inn i et annet fly som satte kursen mot Haugesund. Her fikk sturlisten delta i en øvelse (lengde uten tilløp).

– Jeg skulle også vært med i kule og stille høyde, men det rakk jeg ikke på grunn av turen til Berlin. Da ble det med den ene konkurransen, forteller friidrettsutøveren som oppnådde 3.27 i sitt lengste forsøk. Det holdt til 2. plass.

Vinner ble Kenneth Bjorvatn fra Birkenes IL med lengste svev på 3.31 meter.

– Han driver ikke med friidrett, men deltar på grunn av meget bra spenst. Moro at disse utøverne også deltar i NM, mener Stunes Isene.

I lengde uten tilløp i juniorklassen for damer ble det en oppløftende 2. plass på Sturlas Ester Holt. Hun landet på 2.64 meter og det var bare en ørliten centimeter bak vinneren, Lisa Wilker fra Tingvoll FIK.

NM-gull

NM-gull ble det imidlertid på lokal utøver, da Martin Fagelund sikret seg 1.-plassen i stille høyde med sterke 1.70 meter. Han knuste sine argeste konkurrenter – igjen. Nærmeste utfordrer ble Sondre Alexander Høyland fra Tyrving med 1.55 meter.

Fagelund kapret dermed sin femte NM-triumf i denne disiplinen, og hans personlige rekord er på 1.75 meter.

– Jeg har vært litt småsyk i det siste og har fått trent lite, sier vinneren fra Sturla og Drammen.

Martin Fagelund har for øvrig gitt opp satsingen som friidrettsutøver.

– Jeg slet mye med skader og da var det ikke lett å holde motivasjonen oppe. Nå deltar jeg i innendørs-NM for moro skyld, føyer 23-åringen til.

I Haugesund denne helgen nevner vi ellers at Fredrik Simensen fra Sandvin støtet kula 13.22 meter, og sandesøkningen sikret seg med det resultatet 2. plass i seniorklassen. Simensen var sjanseløs til å kjempe om NM-gullet denne gangen.

Vinneren Marcus Thomsen fra Tjalve fikk opp et vinnerstøt på hele 20.36 meter.

Ellers fra NM nevner vi at Maren Karlsen Bekkestad fra Sturla også sikret seg NM-medalje. Juniorutøveren stilte opp i seniorklassen og fullførte 3 000 meter kappgang på tiden 15.16,13. Benjamin Bjørnstad (også Sturla) fullførte 5 000 meter kappgang på tredje beste tid (26.56,44). Det var om lag to minutter etter vinneren fra HIL Friidrett, Andreas P. Døsken.

Til slutt nevner vi at Marius Kristoffer Tronslien fra Sturla havnet på en 5. plass i den jevne tresteg-konkurransen. Liungen oppnådde 14.24 meter, mens vinneren Per Bucher Johannessen sto øverst på seierspallen med 15.02 meter.

Artikkeltags