Liunger klare for eliteserien

"Kinny" Grewal, Mads Hansen, Thomas Sørum og Martin Rønning Ovenstad møtes allerede førstkommende helg til et ellevillt lokalderby mellom Strømsgodset og Mjøndalen på Marienlyst.

"Kinny" Grewal, Mads Hansen, Thomas Sørum og Martin Rønning Ovenstad møtes allerede førstkommende helg til et ellevillt lokalderby mellom Strømsgodset og Mjøndalen på Marienlyst.

Artikkelen er over 5 år gammel

Fra mandag av er fem liunger klare for årets eliteserie.

DEL

LIER: Fordelt på tre klubber finner vi profesjonelle fotballspillere med røtter i Lier. Og ikke unaturlig er det Buskerud-klubbene Strømsgodset og Mjøndalen som huser flest liunger.

For Strømsgodset kan vi forvente at U23-landslagsspiller Martin Rønning Ovenstad (20) blir å finne med mye spilletid utover sesongen. Rødtoppen fra Lierbyen fikk mye av 2014-sesongen spolert av sykdom, men Ovenstad er høyaktuell for en startplass på Strømsgodsets midtbane denne sesongen.

I tillegg får Thomas Sørum fra Reistad hard konkurranse om spissplassen. 32-åringen var den mest scoringseffektive spissen i eliteserien i fjor med seks mål på 25 avslutningsforsøk, men må kjempe hardt med fire andre spisser om en plass i startelleveren.

Det er også verdt å nevne at Rasmus Gjemmestad offisielt er en del av Strømsgodsets A-stall ifølge Norges fotballforbunds spilleroversikt, men junioren er ikke å forvente i troppen til Godset enn så lenge i sesongen.

Men vi har liunger i flere klubber enn Strømsgodset.

I nyopprykkede Mjøndalen finner vi Tranby-guttene Karanveer Singh Grewal og Mads Hansen, begge høyaktuelle for mye spilletid denne sesongen. Mads Hansen har vært med på reisen helt fra 3. divisjon i 2006 til fjorårets opprykk, og har vært kaptein i flere sesonger. I år må han imidlertid la forsvarsspiller Joackim Olsen Solberg spille med kapteinsbindet.

Hansen er aktuell i angrepsrekka til Mjøndalen, men kan også utfordre Frewal på Mjøndalens høyreback.

Den siste profesjonelle liungen i eliteserien er Daniel Granli (20) fra Lierskogen. Han representerer Stabæk og fikk rikelig med spilletid i fjor, hvilket vi også kan forvente i år.

Eliteserien ble sparket i gang mandag, der Mads Hansen og Martin Rønning Ovenstad var de eneste liungene med spilletid i henholdsvis Mjøndalen-Viking (1-0) og Vålerenga-Strømsgodset (3-1). Grewal var ute med skade for Mjøndalen, Stabæks Granli satt på benken hele kampen mens Sørum var ute av Godset-troppen mot Vålerenga.

Artikkeltags