Fortsatt tre koronasmittede i Lier

Status per søndag 15. mars er at det fortsatt er tre bekreftede smittetilfeller i Lier.

DEL

Det melder Lier kommune i en pressemelding søndag formiddag.

Ingen av de smittede er alvorlig syke. Alle tre oppholder seg hjemme. Typiske symptomer som rapporteres er hodepine, feber og muskelverk.

24 personer i Lier, som er knyttet til kjente sykdomstilfeller, er i karantene. I tillegg kommer et ukjent antall personer som er i karantene etter føre var-prinsippet.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Artikkeltags