Foreløpig nei til kommunale turer til vinter-OL i Frankrike

Frps Lars Haugen

Frps Lars Haugen

Av
DEL

MeningerHovedutvalget for grunnskole og kultur fattet tirsdag 3. mars et gledelig vedtak. Etter forslag fra Frp ble det vedtatt å sende ordfører Gunn Cecilie Ringdal (Høyre) sitt elleville forslag om at Lier skulle inngå en vennskapsavtale med skisportstedet Chamonix i Frankrike tilbake til administrasjonen. Dette fordi de økonomiske konsekvensene av en slik vennskapsavtale ikke var vurdert av rådmannen.

En slik vennskapsavtale med en fransk vintersportsby, ville fått Lier til å ligne litt mer på Bærum; Norges mest typiske Høyre-kommune. Lier har fra før allerede tre vennskapskommuner; en i hver av de tre nordiske landene. Det har vært en kostbar tradisjon at politikere og ledere i administrasjonen drar på turer til disse vennskapsbyene. Lier Frp deltar selvsagt ikke. Så vidt vi i Lier Frp har funnet ut så er det intet faglig eller politisk utbytte av disse turene.

Frp vil selvsagt fortsette motstanden mot vennskapssamarbeidet med OL-byen Chamonix. Dersom vi ikke lykkes i neste korsvei, så vil vi konsentrere innsatsen om sammensetningen av delegasjonen som skal reise på turer til OL-byen Chamonix. Delegasjonen bør bestå av representanter for kulturlivet, næringslivet og frivilligheten – typisk funksjonshemmedes organisasjoner. Ordfører, andre politikere, rådmannen/kommunedirektøren og andre kommunalt ansatte bør holde seg på rådhuset i Lierbyen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags