Foreløpig nei til kommunale turer til vinter-OL i Frankrike

Frps Lars Haugen

Frps Lars Haugen

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hovedutvalget for grunnskole og kultur fattet tirsdag 3. mars et gledelig vedtak. Etter forslag fra Frp ble det vedtatt å sende ordfører Gunn Cecilie Ringdal (Høyre) sitt elleville forslag om at Lier skulle inngå en vennskapsavtale med skisportstedet Chamonix i Frankrike tilbake til administrasjonen. Dette fordi de økonomiske konsekvensene av en slik vennskapsavtale ikke var vurdert av rådmannen.

En slik vennskapsavtale med en fransk vintersportsby, ville fått Lier til å ligne litt mer på Bærum; Norges mest typiske Høyre-kommune. Lier har fra før allerede tre vennskapskommuner; en i hver av de tre nordiske landene. Det har vært en kostbar tradisjon at politikere og ledere i administrasjonen drar på turer til disse vennskapsbyene. Lier Frp deltar selvsagt ikke. Så vidt vi i Lier Frp har funnet ut så er det intet faglig eller politisk utbytte av disse turene.

Frp vil selvsagt fortsette motstanden mot vennskapssamarbeidet med OL-byen Chamonix. Dersom vi ikke lykkes i neste korsvei, så vil vi konsentrere innsatsen om sammensetningen av delegasjonen som skal reise på turer til OL-byen Chamonix. Delegasjonen bør bestå av representanter for kulturlivet, næringslivet og frivilligheten – typisk funksjonshemmedes organisasjoner. Ordfører, andre politikere, rådmannen/kommunedirektøren og andre kommunalt ansatte bør holde seg på rådhuset i Lierbyen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags