Foreldre får svar fra skole og barnehage i kveld

Krisestaben møtes daglig. I kveld får foreldre svar angående beredskapsbarnehage og -skole.

Krisestaben møtes daglig. I kveld får foreldre svar angående beredskapsbarnehage og -skole. Foto:

Alle som har søkt om plass i beredskapsbarnehage og -skole får svar i kveld.

DEL

- Vi har fått mange henvendelser, og alle vurderes på likt grunnlag, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal om jobben som gjøres med å finne ut hvilke barn som fortsatt skal på skole og i barnehage.

Barn med foreldre som har jobber blant annet innenfor helsevesen, vann, avløp, brannberedskap og strøm, skal få tilbud om undervisning/barnepass.

Samtlige foresatte mottok torsdag en SMS og måtte svare på om de har samfunnskritiske jobber, kunne Lierposten fortelle etter et møte med krisestaben.

Da var det foreløpig ikke klart hvordan dette skulle løses med tanke på hvilke skoler og barnehager som skulle tas i bruk.

Nå er det klart at de barna som får tilbudet, vil få det i den skolen eller barnehagen de går i.

– Vi har ikke tall enda på hvor mange barn det gjelder, men det betyr at ansatte fra skolene og barnehagene det gjelder må være på jobb, sier ordføreren.

Beredskapsbarnehage og -skole vil være på plass i kommunen mandag morgen. Det er barn med foreldre som ikke kan være hjemme fra jobb som får et tilbud om plass så lenge de ordinære skolene og barnehagene er stengt.

Torsdag tok alle elevene ved lierskolene med seg iPad og lader hjem. De neste par ukene vil undervisningen foregå hjemme for de aller fleste.

– Personalet på skolene har brukt fredagen til å planlegge hvordan denne undervisningen skal foregå, opplyser oppvekstsjef Kari-Ann Dale.

Fredag ettermiddag meldte Lier kommune på Facebook at svar søknadene kommer etter kl. 20.00 i kveld: «Vi har stor forståelse for at mange nå har spørsmål om hvem som har blitt tildelt plass i barnehager og skoler grunnet foresatte med samfunnskritiske arbeidsoppgaver. Kommunen har mottatt et stort antall søknader og har siden i går jobbet på spreng med å behandle disse. Søknadene nærmer seg ferdigbehandlet og blir deretter oversendt barnehagebestyrerne og rektorene. De foresatte kan regne med å bli kontaktet av sin barnehage eller skole etter kl. 20 i kveld med svar på søknadene», står det på Facebook.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Artikkeltags