Flere arrangementer og konserter er avlyst

Lier kommune har besluttet å avlyse den planlagte frivilligbørsen onsdag kveld. Flere konserter er også avlyst.

DEL

Årsaken er at det er et innendørsarrangement med mye tett kontakt og at kritisk personell fra kommunen skulle vært til stede, opplyser Lier kommune i en pressemelding.

På kommunens nettside ligger det mer info om regler for å avholde arrangementer.

Flere konserter er også avlyst. Onsdagens konsert med Ingeborg Soot og Simen Bredesen i skjenkestua på Lier bygdetun er avlyst. Det er også Sølvguttenes konsert i Frogner kirke 17. mars. Forestillingen til dramalinja på St. Hallvard med premiere 17. mars spilles uten publikum, jazzkonserten med Odeon Jazz Quintet på Tranby menighetshus 22. mars. er avlyst. Lier kulturskole har avlyst alle sine arrangementer, blant annet diplomkonserten.

– Vi håper å kunne gjennomføre sommerens arrangementer, skriver kulturskolerektor Føydis Rui-Rahman i en e-post til Lierposten.

Foreløpig er ingen av konsertene på Lier kulturscene avlyst.

Håndballkampen mellom Fold St. Hallvard og Halden som spilles i Reistad Arena onsdag kveld, spilles for tomme tribuner. NB! Er du abonnent, kan du se kampen på våre nettsider.

Det er fortsatt to personer som er bekreftet smittet i Lier. 20 personer er i karantene. Ingen er innlagt på sykehus.

For å avlaste kommuneoverlegen, er det opprettet en egen e-post som innbyggere kan bruke dersom de har spørsmål knyttet til korona: korona@lier.kommune.no.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Har du vært på reise?

Helsedirektoratet oppfordrer alle som har oppholdt seg i risikoområder de siste 14 dagene om å holde seg hjemme fra jobb i 14 dager fra hjemkomst, uavhengig av symptomer.

Se oppdatert liste over områder med utbredt spredning av koronavirus på Folkehelseinstituttets nettsider.

Er du helsepersonell?

Du finner råd og informasjon til helsepersonell på Folkehelseinstituttets nettsider

Er du i risikogruppen?

Folkehelseinstiuttet har informasjon til deg som er i risikogruppen for å få komplikasjoner i forbindelse med eventuell smitte.

Arrangement

Alle offentlige arrrangementer bes avlyst inntil videre.

Dette gjelder alle innendørsarrangementer samt alle utendørsarrangementer med sitteplasser (f.eks utekonserter og fotballkamper).

Kommuneoverlegen kan avlyse arrangementer med hjemmel i smittevernloven.

Artikkeltags