Til min store glede lokalt, men bekymring kommunalt, har Statens vegvesen (SVV) ved Nils Brandt nylig satt foten ned for ytterligere tilkomster på E134 før tunnel/påkobling E18 er ferdigstilt (artikkel Lierposten 19/5). Dette må tolkes som at fjordbyen er satt på vent ettersom SVV nå innser at dagens E134 allerede er kritisk overbelastet og ikke tåler mer trafikk, noe en fjordby selvsagt vil medføre.

Dette er synd for Lier kommune som vil gå glipp av utvikling og økte skatteinntekter, men det kan kanskje være motivasjon for politikere til å bli enige om hvor E134 skal gå. Dersom denne saken ikke får en avklaring nå frykter jeg at Lier kommune vil stagnere og at Grønne Lier ikke vil være like grønt, men isteden overta rollen Drammen i sin tid hadde som et veikryss ingen vil sitte fast i.

Det vi trenger (spesielt for oss på Lahell) er politikere som viser hva de mener når de sier at de har forståelse for hvordan forholdene langs veien i ytre Lier er. Vi trenger ikke mer forståelse, vi trenger tunnel!