Gå til sidens hovedinnhold

Fem nye med påvist smitte: Skole, barnehage og sykehjem rammet

I løpet av det siste døgnet er fem innbyggere i Lier bekreftet smittet av korona.

Én av de smittede har så langt ukjent smittevei. De fire andre er nærkontakter til kjente smittetilfeller.

Blant de nye smittede er \en elev på 2. trinn ved Hegg skole. Eleven har ikke vært på skolen i smitteførende periode. Dermed utløser det ikke karantene for medelever eller ansatte. Skolen har valgt digital hjemmeskole for klassen fredag. Både elever og lærere i klassen er anbefalt å teste seg for å avdekke om det kan være ytterligere smitte i miljøet.

En ansatt på sykehjemmet Villa Skaar er også blant de nye som har fått påvist smitte. Nærkontakter er informert av arbeidsgiver og karantenesatt. Berørte beboere testes og karantenesettes i regi av sykehjemmet.

En annen ansatt ved Villa Skaar har også fått påvist smitte. Vedkommende bor ikke i Lier og er derfor ikke del av kommunens smittestatistikk. Personen har også et arbeidsforhold ved Tranbylia bofellesskap. Her er beboere og ansatte er testet.

Barn og ansatt ei en av avdelingene ved Lier natur- og landbruksbarnehage er satt i karantene på grunn av at en ansatt er smittet. Vedkommende er bosatt i en annen kommune. Berørte barn og ansatte er informert av barnehagen.

Per 30. april er 58 innbyggere i Lier smittet. Av disse er 19 kvinner og 39 menn. Ingen er innlagt på sykehus.

Kommentarer til denne saken