Gå til sidens hovedinnhold

Få med deg julegudstjenesten på lierposten.no

Det blir mulig å gå i kirken på julaften, men med begrenset antall besøkende. Lierposten garanterer deg i tillegg en julegudstjeneste på nett.

Sammen med kirken Lier har lokalavisen gått sammen om å produsere julegudstjeneste som gjøres tilgjengelig for alle på lierposten.no fra tidlig julaften.

Det er en omfattende videoproduksjon og kirken stiller opp med «det de har» for å gi en god juleaftengudstjeneste.

– Tidenes gudstjeneste

– Dette er nytt for oss også, men vi gleder oss. Målet er å lage tidenes gudstjeneste, sier kateket Joar Morten Flatland i Tranby og Lierskogen menighet som organiserer gudstjenesten.

– Det er fint for oss å få ut en lokal gudstjeneste, fra en lokal kirke der seerne også kan få se sin kirke, sier han.

Det er fungerende sogneprest i Frogner menighet, Kaare Stenseng som skal lede gudstjenesten, mens sogneprest i Sylling, Ole Johan Stokstad skal holde julepreken.

Det blir i tillegg sang og musikk fra lokale innslag, og det vil også bli et virtuelt besøk til de øvrige kirkene i Lier.

Gudstjenesten vil bli tatt opp i Frogner kirke, og redigert før publisering.

– Fylle tomrommet

Redaktør Pål A. Næss i Lierposten sier at han nå gleder seg ekstra til julaften.

– Smittesituasjonen gjør at vi trolig ikke får anledning til å oppsøkte kirken på julaften, og det gjør noe med mange av oss. Både kirken og vi bruker store ressurser på få på plass et digitalt alternativ som forhåpentligvis kan fylle noe av dette tomrommet. Dette er vår julegave til Lier-samfunnet, og jeg håper mange kan glede seg over det, sier han.

Kommentarer til denne saken