Erna: «Bli hjemme!» Skoler: «Kjør skole normalt!»

Avsender

Avsender Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvem er det som får skylden for å være de verste smittesprederne i samfunnet? Jo, unge, 13–19 år.

Hvem er det som blir sendt på skolen når Erna sier «bli hjemme!» Jo, unge, 13–19 år.

I dagens situasjon hvor alle i ledende posisjoner i Norge sier bli hjemme, sier skolene kom hit og gjør hverdagen normal.

På arbeidsplasser blir de bedt om å ha hjemmekontor, så hvorfor skal elevene føle seg utrygge på skolen?

Lier vgs. er gode på rutiner med vask og avstand, men det kan ikke være tilfelle på alle skoler der det nå er kjempesmitte.

Jeg var med på vårens nedstengning av skoler som elevrådsleder på Lier vgs. Skolen vår er en yrkesfaglig rettet skole, noe som vil si at vi utøver praktisk undervisning på skolen. I våres var ikke dette mulig da det var full nedstengning, mens nå når Viken gikk ut å sa at vi skulle stenge alle videregående skoler, ble jeg oppriktig bekymret, men også lettet på elevenes og lærernes vegne.

Jeg går nå siste året på vgs. Med påbygg som studieretning. Noe som vil si at jeg kun har teoretiske fag på skolen. Disse klarer jeg helt fint å følge hjemmefra via Teams eller andre digitale arenaer. Nå til uken skal flere klasser tilbake på skolen, inkludert oss som kun har teoretiske fag.

Er det virkelig sånn at vi skal utsette elever og lærere for enda mer smitte enn det som er i dagens samfunn? Har dere fått med dere at Drammen aldri har hatt så mye smitte som nå? Vi har ikke elever kun fra Lier slik som mange tror, vi har elever fra Hallingdal og til Svelvik.

Det er bekymringsverdig at skolene nå åpner mer og mer istedenfor å se på hvem som virkelig trenger det mest.

De som burde få komme tilbake på skolen er de som skal ha praktiske fag, ikke kun elever som faktisk kan holde oss hjemme og likevel følge undervisningen som vanlig!

Så politikere i Viken, hver så snill å se på hva som er best for den enkelte skole, ikke på skolene samlet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken