Enda én person smittet i Lier

Lier har fått ett nytt smittetilfelle av korona. Fire personer i kommunen er nå bekreftet smittet.

DEL

Det melder Lier kommune i en pressemelding mandag formiddag.

Ingen av dem som er smittet er alvorlig syke og alle er hjemme. Typiske symptomer som rapporteres er hodepine, feber, slapphet og muskelverk.

27 personer som er knyttet til et kjent sykdomstilfelle er satt i karantene. I tillegg kommer et ukjent antall personer i karantene etter føre var-prinsippet.

Etterlyste utstyr

Søndag gikk Lier kommune ut på Facebook og etterlyste masker med ventil til helsepersonell som skal undersøke pasienter.

Kommunen melder at de har fått god respons og at de nå jobber med å kontakte de som har meldt fra at de har slike masker.

Klargjør Nøstehagen

For å avhjelpe sykehusene gjøres plasser på Nøstehagen bo- og omsorgssenter om, for å ta imot smittede som har behov for pleie.

Helsestasjonen

Helsestasjonen gjennomfører hjemmebesøk og barselbesøk på helsestasjonen, 6-ukerskonsultasjon og vaksinekonsultasjoner opptil 15 måneder i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet.

Kommunen ønsker at det bare møter én voksen med barnet på konsultasjon, for å begrense antallet mennesker inne på helsestasjonen.

Alle gruppetilbud avlyses. Oppfølgingssamtaler i skolehelsetjenesten og 0–26 tas fortrinnsvis på telefon.

Tilbudet på helsestasjon for ungdom består, men det er anbefalt å avtale time på telefon i forkant, for å unngå opphopning på venterommet.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Har du vært på reise?

Helsedirektoratet oppfordrer alle som har oppholdt seg i risikoområder de siste 14 dagene om å holde seg hjemme fra jobb i 14 dager fra hjemkomst, uavhengig av symptomer.

Se oppdatert liste over områder med utbredt spredning av koronavirus på Folkehelseinstituttets nettsider.

Er du helsepersonell?

Du finner råd og informasjon til helsepersonell på Folkehelseinstituttets nettsider

Er du i risikogruppen?

Folkehelseinstiuttet har informasjon til deg som er i risikogruppen for å få komplikasjoner i forbindelse med eventuell smitte.

Arrangement

Alle offentlige arrrangementer bes avlyst inntil videre.

Dette gjelder alle innendørsarrangementer samt alle utendørsarrangementer med sitteplasser (f.eks utekonserter og fotballkamper).

Kommuneoverlegen kan avlyse arrangementer med hjemmel i smittevernloven.

Artikkeltags