Enda en koronapasient på sykehus

Tre personer fra Lier er nå innlagt på sykehus.

DEL

To av pasientene har vært innlagt en god stund, men nå er en tredje pasient innlagt. Det melder Lier kommune fredag.

Kommunen melder om samme antall bekreftet smittede som i går – 18 personer.

Samtidig meldes det om at to pasienter som har vært syke nå er friskmeldte. Dermed er to nye personer bekreftet smittet i løpet av det siste døgnet.

Blant dem som er bekreftet smittet, er kjønnsfordelingen slik: Sju kvinner og 11 menn med en gjennomsnittsalder på 64 år.

20 personer som er knyttet til kjent smittetilfelle er nå i karantene.

Korona-fakta

På Lier kommunes nettside, legges det ut oppdatert informasjon om smittesituasjonen i Lier. Kommunen har opprettet en egen e-postadresse for spørsmål om korona: korona@lier.kommune.no

Kommuneoverlegen er smittevernansvarlig i Lier kommune. Kommuneoverlegen får direkte beskjed fra laboratoriet i Oslo dersom innbyggere bosatt i Lier får påvist det nye viruset.

Kommunen tar telefonisk kontakt med alle som får påvist viruset og kartlegger sammen med den rammede hvilke andre personer som kan være smittet (smitteoppsporing). Disse personene blir i sin tur kontaktet telefonisk av kommunen for videre kartlegging.

Kommuneoverlegen samarbeider med kommuneoverleger og smittevernoverleger i andre kommuner over hele landet for å sikre smitteoppsporing over kommunegrensen.

Tror du at du kan være smittet?

Ta kontakt med fastlegen din på telefon. Fastlegen vurderer om du skal i hjemmekarantene og om det er behov for testing. Utenom fastlegens åpningstid skal du kontakte legevakten.

Legevakten i Drammen har opprettet et eget døgnåpent telefonnummer: 32 25 41 78.

Artikkeltags