Lier Bygdekvinnelag inviterte Røyken Bygdekvinnelag og ukrainere som nylig er kommet til Gullaug til vandring fra Kovestad gård i slutten av april.

Vi hadde en times tur på traktorvei nedover jorder, videre gjennom skogen og nedover Mørkveien til vi hadde utsikt over Drammensfjorden. Vi var ca. 30 damer, to barn fra Ukraina og tre hunder som barna var voldsomt betatt av og fikk leie og kose med.

Etter en kald start på dagen med kun tre grader ble været varmt og sola skinte. Praten gikk løst på både tre og fire språk. Etter vandringen koste vi oss rundt Gapahuken på samlingsplassen i Hundeparken på gården hvor vi drakk kaffe, te eller saft. Frukt, boller, hjembakst av ulike slag og flere typer av lefser ble tilbudt våre gjester. Lefsesmakingen medførte en del spørsmål og særlig interesse fra de som har vært her i kortere tid.

Både Bygdekvinnene fra Røyken og de ukrainske damene takket varmt for vårt initiativ og en hyggelig aften. Røyken inviterte til nytt møte hos dem hvor temaet er "La humla suse », og felles busstur i juni.