Katten dukket plutselig opp på parkeringsplassen ved Hallingstadtunet på Tranby fredag 31. august.

– Den mjauet, fulgte etter folk og ville gjerne inn. Og den var sulten, sier Aud Vogt Johansen, styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge - Drammen og omland til Lierposten.

Hun forteller at beboere ved Hallingstadtunet forsøkte å finne ut hvor den hørte hjemme, men uten hell. Derfor ble Dyrebeskyttelsen kontaktet. De hentet katten mandag 3. august, og har siden prøvd å etterlyse eier på flere nettsteder - uten hell.

– Katten oppholdt seg hele tiden i området rundt Hallingstadtunet, så vi tenker den kanskje har tilknytning der. Den er veldig kontaktsøkende, sosial og kosete. Og så har den et rosa halsbånd, så alt tyder på at dette er en katt som har et hjem, sier Vogt Johansen.

Katten er en liten hunnkatt, dyrlegen regner med rundt åtte måneder gammel. Hun er ikke chippet eller kastrert, og det er ingen kontaktopplysninger i halsbåndet.

– Vi vet ikke hva som har skjedd med katten, men siden den har halsbånd og tydeligvis vant til til mennesker, tror jeg neppe dette er en katt som er blitt dumpet. Det er et lite mysterium for oss hvorfor vi ikke finner eieren, sier Vogt Johansen.

Hvis noen kjenner igjen katten og savner den, eller noen har opplysninger, ta kontakt med Dyrebeskyttelsen. De kan nås på Facebook, via e-post; post@ddoo.no eller ring 405 54 057 og legg igjen beskjed hvis ingen svarer.