Gå til sidens hovedinnhold

Elever sliter på skolen

helsesøstre

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FpU vil ha flere helsesøstre på videregående skole. Ettersom ingen elever kan bestemme om det er mandag, onsdag eller fredag de blir syke.

Derfor kan vi ikke ha en helsesøster på deltid hvis man vil elevenes beste.

Sliter med press

Selv om vi er i 2019 ser vi at flere og flere elever sliter med press, både hjemme, på skolen og i samfunnet generelt. Spesielt presset med å være suksessfull både på skole og privat.

Ingen fortjener en stengt dør fordi helsesøsteren ikke er på skolen, alle fortjener hjelp og derfor trenger vi flere helsesøstre på videregående skole.

Dagens samfunn er preget av det perfekte liv, den perfekte kropp og den perfekte jobb. Svært få får jobb uten å ha fullført videregående utdanning, og mange ønsker seg inn på skoler der karakterene blir bare høyere.

Selv om samfunnet trenger flere sykepleiere, skyter gjennomsnittet i været og har en statistikk på relativt høy drop-out.

Kan ikke vente

Det å stå utenfor en studiehverdag og en fremtid man kan se frem til tærer på den psykiske helsen vår. For mange kan det være vanskelig å snakke med foreldrene eller med venner om hvordan vi egentlig har det på innsiden.

Derfor mener vi i FpU at det er helt nødvendig å ha helsesøster tilgjengelig hver dag på skolen. Det er fordi man ikke kan vente i lengre perioder før man får den samtalen elevene trenger.

Å bære på tunge tanker over en lengre periode gjør en utslitt, og det som har gjort det til en større problemstilling er at man venner seg til stresset og problemene sine.

Stadig flere av min omgangskrets opplever at de ikke får snakke om de utfordringene man har, og gjør det vanskeligere å håndtere følelsene. Har man tyngre dager over en lengre tid kan man få psykiske lidelser som depresjon og angst.

Flere av dem fikk problemer med å konsentrere seg på skolen og det gikk utover karakterer og det sosiale livet deres.

Kan veilede

At helsesøster faktisk er på skolen gjør at flere ungdom har en de kan snakke med hvis de faktisk trenger hjelp.

De kan veilede ungdommen på en måte lærere ikke kan, og kan snakke om konsekvenser og andre flaue ting å snakke om.

Med flere helsesøstre får man snakket om de utfordringene man har, og gjør at ungdommen er mer åpne.

Kommentarer til denne saken