E-sport som valgfag i Lierskolen

Thomas Klingen, Frp

Thomas Klingen, Frp

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Verdens største sammenkomst av barn og unge skjer i den virtuelle verdenen. Internett bidrar til at barn, unge og voksne samles verden over for å drive med en hobby og spill de trives med. E-sporten har skutt fart i verden i dag, og det arrangeres sammenkomster som fyller alt fra familiestuene til store idrettshaller av ungdom som ønsker å spille og være sosiale med venner over hele verden.

Veldig mange ungdommer finner sine aller beste venner via de virtuelle spillene på tvers av landegrenser, og datatreff, også kalt LAN er en av de største kulturbegivenhetene i verden. Hver påske arrangeres det «The Gathering» i vikingskipet på Hamar. Der samler det seg totalt 6000 deltakere inkludert dagspass.

Det blir arrangert mesterskap innenfor dataspill, der stadig flere nordmenn markerer seg godt på verdensbasis. Derfor er det viktig å gi elevene et alternativ til de som ikke finner sin idrett eller hobby. For mange vil internettspill oppfattes noe fjernt, men det er en egen verden der man kommuniserer og lærer andre språk enn sitt eget morsmål. Noen av spillene er bygget opp slik at man kan kun spille med venner og kjente, mens andre åpner opp for hele verden.

Fordelen med mange dataspill er at man bruker hjernen aktivt gjennom lengre perioder og bidrar til at elevene videreutvikler hjernen og lærer bedre. Dette bidrar til en økt læringsutvikling og opparbeider seg gode evner til å memorere og tilegne seg ny kunnskap. Både Høyskoler og videregående har dette som et alternativ. E-sport kan sammenlignes med musikk og idrettslinjer.

Det er mange positive effekter med å styrke E-sporten, en av dem er at det er en egen arena for potensielle nye arbeidsplasser. Flere skaffer seg jobb innenfor dette området, enten om det er å bli proff gamer eller å streame videoer på YouTube. Vi kan skape mange gode forbilder fra Lier hvis vi styrker dette nå. Kanskje får vi til et stort LAN i Reistad arena også.

Lierskolen skal være den beste i landet, derfor bør vi også innføre E-sport som valgfag i grunnskolen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken