Gå til sidens hovedinnhold

Med internasjonalt snitt

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var internasjonal schwung over sprangstevnet som ble arrangert på Stall Hafskjold i helgen. Equilife Local Champions Tour 2017 samlet mer enn 180 ekvipasjer fra sør til nord i landet.

Innsendt (Drammens Tidende)

Teksten er skrevet av en av våre lesere.

Den lille klubben Drammen Ryttersportklubb, som holder til i Lier, var arrangør av stevnet  –  som hadde som mål å gi bredden av ryttere den følelsen proffryttere får når de starter på stevne i utlandet.

Grønn gressbane, vanngrav og baner som er teknisk vanskelige gjorde helgens makshøyde, 1,25m, mer enn vanskelig nok til å skape spenning fra start til slutt. Lørdag var det Derby og søndag Grand Prix, begge i høydene 1,20 til 1,25 meter.

Oppvarming til NM

– Vi ser på dette som en oppvarming til Lag-NM neste år, sier Jan Auen Hafskjold.

Han red på laget som vant NM for to helger siden, og har allerede begynt å planlegge det fineste og største lag-NM i sprang noensinne. Allerede nå bruker han kveldene til å sitte og lese annonser på finn.no. Finnes det en fast tribune et sted, og noen store partytelt, er han interessert, må vite.

Men i helgen var de unge bredderytterne i fokus, og mer enn 50 klubber er representert. De kom kjørende med hest på henger eller i lastebil fra Trondheim, Ålesund, Stavanger, Bergen og mange andre steder. De fleste hadde med seg støtteapparat, så mange mennesker var å se på området. Hafskjold har et vel fungerende samarbeid med Eirik Berentsen på Drammen ridesenter. De besøkende ble stallet opp i stevnestaller der.

– Det var storskjerm og reklameplakater, ting som ga assosiasjoner til store, internasjonale stevner. Under Stenbro Murerforretning Derby ble det hatteparade og grilling, og utenforstående var velkommen til å komme for å se og delta. Årets stevne var en minst like stor suksess som fjoråret, sier Hafskjold.

Premier til 100.000 kroner

Og vinnerne dro ikke tomhendte hjem. Pengepremiene og andre gavepremier ble delt ut med verdi på mer enn 100.000 kroner i de ti klassene som ble arrangert. I hestesporten ses Hafskjold-helgen på som en happening.

I søndagens Equilife Grand Prix, helgens hovedklasse, gikk Norges eneste europamester i sprangridning for juniorer, Amalie Steen Hegre, til topps. Lina Ekornrud og Want To Do tok tredjeplassen på hjemmebane, etter å ha levert tre feilfrie runder. Vilde Karlsen fra Brekka Rideklubb i Arendal tok forøvrig 2. plassen.

Nummer fem ble drammensrytter Knut Helge Dalen, etterfulgt av de lokale rytterne Kristina Johansen, Hedda Hagen Berentsen og Mina Walen Simensen som også tok plassering.

Åge Dagfinn Eide Askeland og Rebekka Lie Andersen sørget for pallplasseringer til Drammen da de ble nummer to og tre i lørdagens Derby.

– Visjonen har vært å ha et nivå som favner mange, og når vi ser på startlistene, kan vi konstatere at vi har lyktes. Det er moro å gi bredden følelsen av å være med på noe stort, avslutter Jan Auen.

Neste store begivenhet i norsk sprangsport finner sted på Drammen Ridesenter allerede tirsdag: Da starter årets individuelle norgesmesterskap for alle aldersgrupper, hvor eliten vil kjempe om medaljer og pallplasseringer. 

Kommentarer til denne saken