Gå til sidens hovedinnhold

Hege fra Drammen gjettet Lyden av Norge – vant 200.000 tiltrengte kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag kunne drammenseren Hege Ottem Golfin slippe jubelen løs. Etter over 200 gale svar var det hun som gjettet den riktige lyden i P4s konkurranse.

(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Da P4 slo på tråden dagen derpå hadde det fortsatt ikke gått opp for den glade vinneren.

– Jeg har ikke landet ennå! Dette kunne jo ikke kommet på et bedre tidspunkt, forteller Hege, som sier til P4 at hun og mannen Peter er midt i en flytteprosess.

Til radiokanalen forteller hun at hun for tiden sitter i rullestol etter å ha knust ankelen. Noe som ikke er særlig forenelig med flytting da hun ikke er videre mobil.

–  Nå kan vi faktisk hyre inn noen som kan hjelpe oss, jubler den lykkelige vinneren.

Gjorde tester

Helt siden påske har folk prøvd seg på konkurransen som går ut på å gjette en lyd som blir avspilt på lufta.

Det Hege egentlig hadde tenkt til å gjette var allerede tatt, så da P4 ringte måtte hun skynde seg for å komme på noe nytt. Det var hennes mann, Peter som tipset henne om premiesvaret.

– Jeg ringte mannen min, som sendte meg en haug med forslag. Vi landet til slutt på at det hørtes mest ut som noen som spiller på et orgel eller keyboard som ikke er slått på, sier den lykkelige vinneren til P4.

– Søsteren min har et piano med pedaler, så vi testet det for å høre også. Men det var ikke helt likt, så vi slo det heldigvis fra oss, forteller Hege, som avslører at verken hun eller mannen spiller tangenter.

– Aldri i verden om de ringer

På grunn av skaden i beinet oppholder Hege seg hos søsteren i Stavern, mens ektemannen tar seg av flyttingen i Drammen. 

Hun forteller at hun var sammen med noen venner i helgen som tullet med henne da hun fortalte at hun måtte ha telefonen med seg overalt i tilfelle P4 skulle ringe.

– De sa: «Det er så mange som melder seg på, aldri i verden om de ringer».

Men det gjorde de, og plutselig ble Hege sammen med mannen 200.000 kroner rikere.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken