Sommerværet fortsetter til helgen – men ikke kall det «pent vær»

PERFEKT BADEVÆR: Behagelige temperaturer til vanns og lands har vi fått i sommer. Og sommerværet fortsetter, men det er en god grunn til at vi ikke skal kalle det for «pent».

PERFEKT BADEVÆR: Behagelige temperaturer til vanns og lands har vi fått i sommer. Og sommerværet fortsetter, men det er en god grunn til at vi ikke skal kalle det for «pent». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Om du venter på regnet, er det bare å stålsette seg. Det varme og tørre sommerværet fortsetter.

DEL

(Drammens Tidende) – Det skjer ikke så mange forandringer. Det er fortsatt varmt og hovedsaklig tørt sommervær, sier statsmeteorolog Espen Biseth Granan.

Værvarselet for de neste dagene har en bittersøt ettersmak. For visst blir det varmt, og visst blir det solfylt, men det etterlengtede regnet er ikke i sikte. I alle fall ikke i et omfang som monner.

– Det er en viss mulighet for noen lokale ettermiddagsbyger i dag, men ikke nok til å gjøre noe med de tørre avlingene eller skogbrannfaren. Den faren vil nok bestå de neste dagene, sier meteorologen.

LES OGSÅ: Tre mistet lappen på E18

– Ikke pent, tørt

Det er varslet om meget stor skogbrannfare i hele Østlandet. Og det er blant grunnene til at Biseth Granan ikke vil kalle sommerværet for «pent».

– Jeg har fått råd om ikke å kalle det pent vær, heller tørt og varmt vær, sier han.

Hvis vi ser på været vi har i vente de nærmeste dagene, er det varslet lange perioder med sol og temperaturer godt opp på 20-tallet.

LES OGSÅ: Kaggestad blir rådgiver for Northug

Venter regn på tampen av helgen

– Mange vil nok kalle det for «pent sommervær», sier Biseth Granan.

Og denne værtypen fortsetter til helgen.

– Så blir det litt ustabilt vær igjen. Det er en økende sannsynlighet for at vi får nedbør sent søndag, natt til mandag, sier meteorologen.

Artikkeltags