Gå til sidens hovedinnhold

Det politiske flertallet i Lier kommune har flyktninger som prioritet nummer en

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lierposten har 25. november 2020 en tankevekkende reportasje om at kommunedirektørens budsjettforslag kan føre til økning av egenandelen for det velfungerende ungdomstilbudet V2 i Lierbyen. Dette er en egenandel som vil kunne gjøre tilbudet mindre aktuelt og mindre tilgjengelig for mange ungdommer. Men Lier kommune har mye gjeld og økende kostnader. Det er derfor viktig at kommunedirektøren som kommunens øverst administrative leder nøye vurderer alle kommunens kostnader og inntekter.

Det politiske flertallet ser helt annerledes på dette. Det politiske flertallet mener at de aller flest grupper skal spare (pleietrengende eldre, ungdom, idrettslag osv.), men at noen helt skal slippe sparing og økonomistyring. Noen kostnader skal vurderes svært nøye for eksempel om kommunen skal øke hjelpen til tunghørte, mens andre kostnader skal det ikke være noen som helst kontroll på.

I formannskapsmøtet 19. november vedtok H, KrF, Sp, V, MDG, Ap og SV at Lier kommune skal fortsette med sin meget kostbare og helt uansvarlige bosetting av flyktninger. Kun Frp stemte mot at kommunen skal ta imot 28 nye flyktninger.

For Frp er denne debatten enkel: Lier kommune har en begrenset sum penger til disposisjon. Vi ønsker å prioritere eksisterende innbyggere. Dette gjøres ved å si nei å bosette nye flyktninger i Lier.

Det nevnte vedtaket i formannskapet 19. november var årets dyreste vedtak i Lier kommune. På tross av dette ønsker ikke de øvrige partiene å diskutere kostnadene ved å nok en gang ta imot alle de flyktningene som staten foreslår. Debatten i formannskapet handlet tvert imot om hvordan Lier kommune kunne ta imot enda flere flyktninger og hvor flinke Lier kommune er til å hjelpe flyktninger.

Lier Frp mener det er ubegripelig av det politiske flertallet i Lier, med Høyre og ordføreren i spissen, å nøye vurdere hver eneste krone som kommunen bruker, men så droppe kostnadskontroll og økonomistyring når det gjelder flyktninger.

Kommentarer til denne saken