LIERBYEN: – Tenk så mye historie som ligger bak hvert objekt! Det hadde vært flott å kunne samle spesielle biler og motorsykler på den store plenen bak huset.

Daglig leder av Haugestad, Ahmed Ali El Badry ønsker at Haugestad skal ha noe å tilby publikum under Lierdagene. Som motorinteressert kom han på ideen Motorkafé.

Full fres

Det blir øl- og matservering, og muligheten til å titte på utstillingsobjektene både lørdag og søndag. El Badry tror det er plass til omtrent hundre biler eller MC på plenen, og håper mange melder seg på.

– Det kan være alt mulig, fra veteranbiler til noe som bare er kjempekult, sier Jostein Spangen Hoset fra Lierdagene-komiteen.

Kommer det inn nok påmeldinger har El Badry lyst til å få til en åpningsparade fra Hegg skole til Haugestad lørdag.

Om man vil stille ut kjøretøyet sitt både lørdag og søndag, eller bare én dag er opp til hver enkelt, men den daglige lederen har planer om å hyre inn vakthold om natten.

– Det må være trygt for dem som vil stille ut, sier han.

– Kan fortelle i en time

Første påmelding er allerede inne, og veteranbilentusiast Wilfred Liljeroos stiller gladelig opp med sin Daimler XJ6 Cabriolet.

– Hvor mye vil du vite om den? Enhver veteranbileier kunne holdt en times foredrag om bilen sin om de fikk sjansen, sier han spøkefullt.

Kortversjonen er at Daimler er toppmerket til Jaguar og det finnes bare sju eksemplarer av akkurat denne bilen i verden. Merket kom til under Dronning Elizabeth IIs besøk på Maldivene etter Falklandskrigen og hun trengte et rojalt kjøretøy til å ta henne rundt, ifølge Liljeroos.

Mer historie om denne, og forhåpentlig mange andre spennende kjøretøy, håper Ali El Baldry at kan utveksles på motorkafeen både lørdag og søndag under Lierdagene.

Påmeldingen er i gang, men de åpner også for eventuelle drop-ins på dagen.

– Det er derimot ikke å lov å si at man vil stille ut bilen sin bare for å få parkering i Lierbyen den dagen, spøker Hoset.

De satser på plenen full av kjøretøy og motorinteresserte mennesker under Lierdagene.