Gå til sidens hovedinnhold

Det inviteres herved til Rally Kirkeveien 2021

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Arrangementet har så langt vært amputert som følge av hjemmekontor, stengte skoler og barnehager.

Rallyet vil starte opp igjen når pandemien er under kontroll, og samfunnet åpner opp igjen.

Rallyet vil foregå mandag – fredag i tidene 07:30-09:00 og 15:00-16:30, og vil finne sted i Kirkeveien mellom Gluggen og brua ved Heggtoppen.

Rallyet er åpen for bilførere som betrakter fartsgrense på 40 km/t som nedre fartsgrense, og det er ingen begrensning på fart over denne. Deltakere som totalt ignorer ferdsel av barn/ungdom og øvrige beboere langs Kirkeveien og de som må krysse veien ved inn-/utkjørsel fra Solbakken, er spesielt inviterte.

Deltakerne må selv dokumentere all kjøring ved hjelp av kamera enten det er fastmontert eller håndholdt. Filmen må inneholde informasjon om bilens fart både før, over eller kjøring mellom fartsdemperne (3 stk.).

Deltakere deltar på egen risiko men det er ingen fare for at UP eller Politi kan hjelpe til med dokumentasjonen da de ikke har for vane (aldri observert) å operere eller å håndheve fartsgrenser i dette området.

Det blir ekstra bonuspoeng for dem som må holde telefonen til øret ved kjøring. Bonuspoengene vil antakelig gå til yrkessjåfører og førere av biler med grønne skilt. Man kan også påregne at bonuspoengene kan tilfalle stressede foreldre i SUV-er som er for sent ute med avlevering og henting av skoleelever.

Forbikjøring av bilister som betrakter 40 km/t som maks fartsgrense vil bli spesielt premiert, selvsagt om dette kan dokumenteres med kamera. Ytterligere bonuspoeng vil bli lagt til dersom bilens bunnpanne slår ned i veien ved passering av fartsdumper.

Det er på nåværende tidspunkt usikkert hvem som vil stå som arrangør av rallyet men det kan antas at beboerne langs Kirkeveien, Solbakken og Hageveien kan være interessert i dette. Det vil bli vurdert om UP og politiet kan være bedømmelseskomité men det er usikkert.

Etterskrift: Det hadde vært å håpe at dette er et morsomt innlegg kun preget av satire. Det er dessverre ikke det, det er en observasjon av faktiske forhold. Dette er skrevet med håp om ettertanke av bilistene som ferdes langs Kirkeveien. Vil dere virkelig utsette uskyldige fotgjengere i alle aldre for livsfare på grunn av uvettig og egoistisk kjøring?

Med håp om snarlig bedring til alle uvettige sjåfører.

Kommentarer til denne saken