(Drammens Tidende)

Det kommer så klart an på hvordan du stiller deg til saken. Om du elsker vinteren, kan du juble. Om du hater vinteren, kan du gråte. Men om du stiller deg midt imellom, så betyr likevel ikke det at du kan forholde deg likegyldig.

For det som skjer denne helgen er etter all sannsynlighet et solid påfyll av snø.

– Det er et kraftig frontsystem på vei. Det kommer nedbør, sludd eller snø i løpet av natt til søndag. Utover dagen blir det avtakende nedbør og stigende temperaturer. Det kan fort bli slapsete utover søndagen, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

30 til 40 centimeter snø

Onsdag denne uken våknet vi opp til over 30 centimeter nysnø. Mange som kom hjem og måkte, og priste seg kanskje lykkelig for at det kunne være vinterens siste kraftanstrengelse. Slik blir det ikke. Til søndagen må du etter all sannsynlighet fram med snøfreser eller snøskuffe.

Frontsystemet som er på vei kan nemlig gi oss solide mengder.

I et farevarsel som ble sendt ut av Meteorologisk institutt i ettermiddag, står det at det ventes 30-40 centimeter snø i løpet av lørdag og søndag.

«Sårbare installasjoner og gjenstander bør beskyttes. Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene», heter det i varselet.

Men temperaturen er i grenseland og lavereliggende strøk kan det fort bli regn eller sludd.

Storm og vanskelige kjøreforhold

– Men Konnerud er et eksempel på et sted der man kan forvente at nedbøren kommer som snø, sier Granerød.

Utover søndagen kan det blåse sørøstlig frisk bris utsatte steder.

– På fjellovergangene kan det bli fra liten til full storm og vanskelige kjøreforhold. Det kan bli stengte fjelloverganger, sier Granerød.

Utover uka lover det bedre for deg som er lei av vinteren. En høytrykksoppbygging i Sentral-Europa vil være gunstig for oss, og kan gi oss mer sol og høyere temperaturer.