Gå til sidens hovedinnhold

Den drapsmistenkte sønnen var ME-syk

Fylkeslegen i Vestland skal granske behandlingen sønnen fikk ved en privatklinikk. 28-åringen skal ha hatt tilhørighet til drammensområdet.

(Drammens Tidende)

Den 18. juli ble en 54 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn funnet døde i en leilighet i Askøy kommune utenfor Bergen. Politiet mener sønnen drepte moren før han tok sitt eget liv.

Etter det Drammens Tidende kjenner til, har både mor og sønn tidligere bodd i drammensområdet.Drammens Tidende har tidligere omtalt at en av de to personene som ble funnet døde på Askøy ble gravlagt i Lier.

Sønnen var ME-syk, sier advokat Nina Elisabeth Seierstad til Dagbladet. Hun er bistandsadvokat for den nærmeste familien til de avdøde.

Ifølge avisa skal 28-åringen ha levd isolert i leiligheten de to siste årene.

Drammens Tidende har lørdag kveld ikke lyktes i å få en kommentar av Seierstad.

Prioritet hos fylkeslegen

Fylkesmannen i Vestlandet opprettet i slutten av juli en tilsynssak mot fastlegen til 28-åringen. Fylkesmannen skulle gå gjennom sønnens pasientjournal for å se hva slags helsehjelp han mottok.

– Utgangspunktet er at vi skal undersøke om helsehjelpen han har fått har vært forsvarlig. Omstendighetene i denne saken er så alvorlig at vi synes det var viktig å få gjort, sa fungerende fylkeslege i Vestland Sjur Lehmann til VG 21. juli.

Lehmann har tidligere uttalt til Drammens Tidende at de prioriterer en sak om dette svært høyt.

– Vi går gjennom dokumentasjonen og tar stilling til om det kan være aktuelt å hente inn dokumentasjon fra andre hold, sa han til Drammens Tidende 28. juli.

Tilsyn mot privatklinikk

Torsdag besluttet fylkeslegen at tilsynet også skal omfatte behandlingen 28-åringen mottok av en lege ved en privatklinikk, skriver Dagbladet.

Lehmann sier til avisa at det blir gjort blant annet for å få oversikt over behandlingen 28-åringen fikk eller ikke fikk.

Ifølge Dagbladet opplyser privatklinikken på hjemmesiden sin at de har spesialisert seg på utmattelse, som er en av tilstandene man kan oppleve som ME-syk.

Kommentarer til denne saken