Onsdag står det siste politiske slaget før valgdagen: – Dette er en viktig kveld

Solid panel: Alle partiene stiller med toppkandidatene til debatten onsdag. Her fra en tidligere debatt på biblioteket, f.v. Morten Egeberg (KrF), Morgan Langfeldt (Frp), Gunn Cecilie Ringdal (Høyre), Espen Lahnstein (Sp), Janicke Karin Solheim (MDG), Tor Haugen (Venstre), Silje Kjellesvik Nordheim (Ap) og Kathy Lie (SV). Det vil være det samme panelet på Haugestad bortsett fra Venstres Tor Haugen, som erstattes av Tove Hofstad.

Solid panel: Alle partiene stiller med toppkandidatene til debatten onsdag. Her fra en tidligere debatt på biblioteket, f.v. Morten Egeberg (KrF), Morgan Langfeldt (Frp), Gunn Cecilie Ringdal (Høyre), Espen Lahnstein (Sp), Janicke Karin Solheim (MDG), Tor Haugen (Venstre), Silje Kjellesvik Nordheim (Ap) og Kathy Lie (SV). Det vil være det samme panelet på Haugestad bortsett fra Venstres Tor Haugen, som erstattes av Tove Hofstad. Foto:

Onsdag samles partitoppene på Haugestad til den siste store debatten før valgdagen.

DEL

LIERBYEN: Det er satt av tre timer til arrangementet på Haugestad, og dette vil bli den mest omfattende debatten til årets lokalvalg.

I tillegg stiller alle partiene med stand, og det vil være mulig å snakke med politikerne og stille eventuelle spørsmål både før debatten og i pausen.

– Her kan de frammøtte høre alle partiene i debatten, møte dem på stand, og få den informasjonen de trenger for å gjøre et godt valg, sier kveldens debattleder, redaktør i Lierposten, Pål A. Næss.

– Spennende form

Debatten er et samarbeid mellom alle de politiske partiene og kommunen.

– Det er viktig for Lier kommune at liungene får være med å bestemme hvem som skal styre de neste fire årene. Derfor ønsker vi at mange tar del i arrangementet. Hvis du er i tvil om hva du skal stemme eller rett og slett ønsker å høre hva partiet ditt har å si håper jeg du kommer, sier rådmann Bente Gravdal, som selv gleder seg til debatten.

– Det er lagt opp til en grundig debatt og en spennende form. Det er viktige og interessante temaer, så dette gleder jeg meg til, sier hun.

Debatt og duell

Onsdag åpner dørene klokka 18.30, og da er det satt av en halvtime til mingling og besøk på politiske stand.

Etter dette blir det et kort kulturinnslag fra Ungdomshuset V2, før debattleder og rådmann har en kort gjennomgang av kommunens utfordringer på kort og lang sikt.

Så er det satt av tid til at ungdomsrepresentanter fra alle partiene skal få introdusere sine toppkandidater.

Kveldens hovedtemaer er følgende:

  • Skolestruktur
  • Miljø, klima, arealpolitikk
  • Selskapsorganisering og kommunalteknikk
  • Velferd

Til slutt tas Viken fylkeskommune opp som tema, og alle partiene stiller med en kandidat hver til Viken.

Gjennom hele kvelden vil det blir en blanding av debatter og dueller, spørsmål og innlegg.

– Etter denne kvelden håper vi alle har fått svar på de spørsmålene de har og er klare til å gjøre et godt valg, sier rådmannen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags