– La oss slå et slag for matpakken

Av
DEL

OppvekstTenk deg at du er 6 år og i disse dager skal begynne på skolen for første gang. Du er veldig forventningsfull og spent på hva du kommer til å møte.

Du har med deg splitter ny sekk, med penal, blyant, og viskelær, og matpakke og en drikkeflaske oppi. Du holder mamma og pappas hånd hardt første skoledag.

Du lurer på hva du kommer til å lære, vet at du skal lære å lese og skrive, litt matte, og få nye venner. Så er du veldig spent på hvordan læreren er. Er hun snill eller streng? Kommer hun til å lære deg masse?

I går smurte du og pappa matpakken sammen. En skive med gulost og paprika, og en skive med leverpostei med agurk. Pappa tegnet et hjerte på mellomleggspapiret.

I flaska er det melk med bittelitt sjokopulver oppi ( bare fordi det er første skoledag…). Et grønt stort eple er det også i sekken...

Slik har skolestarten vært for titusenvis i mange år i Norge. For KrF er det viktigste med skolen at alle skal få god og tilpasset undervisning av godt kvalifiserte lærere. Det skal være nok lærere slik at alle elevene blir sett og ivaretatt, og at elevene etter endt skolegang er klar for å dra ut i verden.

Det er også viktig at det er ressurser nok til gode skolebøker, til godt utstyrte skolebibliotek, at det er vann i bassengene og at skolebygningene blir vedlikeholdte.

Ap og Jonas Gahr Støre ønsker å tilby gratis skolemat til alle. Dette vil koste omkring 2,3 milliarder kroner. Det er mye penger, penger som vi altså heller ønsker å bruke på gode lærere og på innholdet i skolen.

Mange foreldre klarer ikke å hjelpe barna sine med lekser når de kommer et godtstykke oppover i klassetrinnene. Lærerne derimot har dette som sitt fagfelt, og har dessuten gode pedagogiske metoder for å lære bort på en fin måte.

Matpakken kan de fleste av oss lage, gjerne sammen med barna, og ofte kan vi lage en mer spennende utgave også. Så la oss slå et slag for matpakken, og bruke ressursene til å få flere lærere og å bedre innholdet i skolen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags