Bevar Sylling ungdomsskole

Sylling skole

Sylling skole Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI disse dager debatteres den nye skolebehovsplanen i Lier kommune. Det er mange meninger og mye følelser i bildet når det skal debatteres om nedleggelses av skoler!

Drammen og Lier FpU mener det er nødvendig å gjøre skolene større og mindre kostbare, men det går en grense på hvor mye vi kan begrense.

Lang vei til skolen

Det er en del faktorer som må tenkes igjennom når skoler skal legges ned. Reisevei og lokalmiljø er viktige faktorer.

Det er nemlig slik at elever som bor på for eksempel Øverskogen allerede tar buss i over 40 minutter for å komme seg til skolen på Sylling.

I et av forslagene til konsulentfirmaet, foreslås det at elevene fra Sylling ungdomsskole skal busses videre ned til Tranby, dette mener vi er en useriøs lang reisevei for elevene på Sylling.

Et annet aspekt er selvfølgelig det økonomiske aspektet. Sylling er ikke i nærheten av å være den dyreste skolen å drive i Lier.

Sylling har allerede flere flotte fasiliteter som trengs for å ha en ungdomsskole. Idrettshall, stor aula og fotballbane er flere ting som vi i FpU mener burde tale for at skolen skal beholdes.

Viktig for lokalsamfunnet

Sylling Skole betyr også enormt mye for lokalsamfunnet på Sylling.

Det vil selvfølgelig være et stort tap for Sylling å miste ungdomsskolen sin. Dette kommer vi til å tale klart mot at skal skje.

Drammen og Lier FpU er tydelige på at det er viktig for elevene og lokalmiljøet å beholde ungdomsskolen på Sylling.

Istedenfor at de skal busses inn til Tranby som allerede er ungdomsskole for tre barneskoler, mener vi de skal fortsette å gå på den flotte skolen som er der i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags