Åpent brev til Lier kommune: – Hvor grundig gjennomtenkt er denne beslutningen?

Demontert: Deler av armaturen fra lysløypa mellom Årkvisla og Jutultønna er allerede demontert.

Demontert: Deler av armaturen fra lysløypa mellom Årkvisla og Jutultønna er allerede demontert.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LysløypeDet er bestemt at lysløypa mellom Årkvisla i Lier og Juletønna i Drammen, en strekning på en snau kilometer, ikke skal repareres, men legges i mørke.

Hvor grundig gjennomtenkt er denne beslutningen?

Skitur for alle

Akkurat denne strekningen har gitt vanlige folk i Lier, store og små, tilgang til et unikt lysløypenett og muligheten til å spenne på seg skiene og gå en ordentlig skitur på kveldstid, etter at jobb og middag er unnagjort.

Takket være Drammens flotte løypenett har vi hatt valget: kort, mellomlang eller lang runde.

Det som gjør denne ene, snaue kilometeren mellom Årkvisla og Juletønna så viktig, er nettopp at den åpner opp for reelle turmuligheter på kveldstid, og for flotte turrunder.

Det er riktig som det sies, at liungene fortsatt vil ha tilgang til Drammens løypenett, men valgmulighetene reduseres, og vi ender opp med samme løsning som i andre lysløyper i bygda; vi blir gående frem og tilbake i samme trasé, og vi må dessuten begynne og avslutte turen i løyper tilrettelagt for skøyting, ikke klassisk.

Drammen har skjønt det

I Drammen kommune mener de tydeligvis at strekningen Årkvisla - Juletønna er viktig for det helhetlige tilbudet til innbyggerne sine, siden de velger å fortsette å preparere løypa.

Drammen kommune har skjønt at denne ene kilometeren gir synergier langt utover antall meter, og det til tross for at Drammen kommune allerede har et stort løypenett på sin side av kommunegrensen.

Lier kommune, derimot, teller kroner og velger å redusere tilbudet til et stadig økende innbyggertall i den ytre delen av kommunen.

Hvor gjennomtenkt er det?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags