Hva er et veksthus?

Narve Huseby Wiker (H)

Narve Huseby Wiker (H) Foto:

Av
DEL

LeserbrevEt veksthus er som navnet sier et hus for vekster (planter) og som er oppvarmet, samt skal slippe igjennom så mye naturlig lys som mulig for optimal plantevekst.

MDGs Vidar Havellen bør ta seg en tur i et hvilket som helst veksthus her i Lierbygda, anslagsvis 150 dekar, for å oppleve at dette er arbeidsplassen for 150 - 200 gartnerimedarbeidere gjennom hele året.

Disse medvirker til produksjon av agurker, salat av div. varianter, krydder, tulipaner, potteplanter, grønnsaksplanter o.l. Dette er altså tillatt iflg. forskrifter. Ingen av disse veksthusene tilfredsstiller kravene til næringsbygg som er snøbelastning på 350 kg/kvm.

Lier Plantelands veksthus som brukes som salgslokale (1.300 kvm.) er av akkurat samme konstruksjon som nevnte produksjonsveksthus. Det sier seg selv at k-verdien (isolasjonen) i glass er svært liten, hvilket gjør at evt. snø smelter umiddelbart når det når glassoverflaten.

Når argumentet for å imøtegå en fornuftig åpningstid for hagesenteret (15. mars til 1. nov.) er konstruksjonssikkerhet blir jeg forundret. M.a.o. så er ansatte i et veksthus «fritt vilt», også gjennom vinteren, mens en forbrukerkunde går i veksthuset under andre kriterier/forskrifter.

Dette faller på sin egen urimelighet. Et veksthus er like sikkert uavhengig om du er kunde eller ansatt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags