Gå til sidens hovedinnhold

Vi har alle et ansvar for å være rause mot oss selv og de rundt oss

Artikkelen er over 2 år gammel

Verdensdagen for psykisk helse Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er viktig å skape politikk som prioriterer god psykisk helse for å få et rausere samfunn. Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse, og markeres 10. oktober.

Dagen er til for å skape åpenhet og kunnskap knyttet til psykisk helse. Temaet for verdensdagen i år er å være raus, og hvordan raushet overfor en selv og andre bidrar til bedre psykisk helse.

Inkluderende og omsorgsfulle

Vi har alle et ansvar for å være rause mot oss selv og de rundt oss.

Verdensdagen for psykisk helse oppfordrer oss til å være inkluderende og omsorgsfulle mot andre, men og å ta vare på oss selv. I hverdag der status, prestasjoner og popularitet stadig føles viktigere fordi det blir mer synlig, særlig gjennom sosiale medier, er det ekstra viktig å være en del av et samfunn der alle kan føle seg sett og inkludert.

For å ha et raust samfunn for å kunne hjelpe dem som sliter med dårlig psykisk helse, er det helt avgjørende at man fører en politikk som prioriterer folks psykiske helse.

Fortsatt prioritering

Vi i AUF er derfor svært opptatte av at kunnskap om god psykisk helse skal innarbeides allerede i skolealder. I den norske skolen er vi flinke til å prioritere den fysiske helsen til elevene, i mens kunnskap om psykisk helse har fått liten plass i dagens læreplan.

Samtidig ser man at det rapporteres om at stadig flere blant dagens ungdom sliter med problemer og sykdommer knyttet til dårlig psykisk helse.

AUF har politikk for et rausere samfunn og ønsker et rausere samfunn, i likhet med verdensdagen for psykisk helse. Derfor er vi opptatte av at man allerede som ung skal oppleve et samfunn som tilbyr hjelp og er tilstede.

Dette er grunnen til at AUF blant annet ønsker å styrke helsesøsterordningen på alle skoler, og at helsestasjoner skal bli enda mer tilgjengelig og ha et godt tilbud.

AUF kommer til å fortsette å prioritere psykisk helse høyt når vi skaper politikk. Slik er vi med og jobber videre for et varmere, rausere og mer inkluderende Norge, i likhet med verdensdagen for psykisk helse.  

Kommentarer til denne saken