Send oss dine ideer for Lier

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal. Arkivfoto: Pål A. Næss

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal. Arkivfoto: Pål A. Næss

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lier kommuneI grønne Lier er det godt å bo, jobbe og være. I en rekke målinger havner Lier høyt opp på listen, sist i kommune-NM blant landets 20 beste kommuner.

Slik vil vi at det skal fortsette. Derfor arbeider vi også hele tiden med videreutvikling og forbedring.

Nå er vi i Lier Høyre i gang med å lage et nytt politisk program for neste periode, og da ønsker vi oss dine innspill til nye ideer og løsninger.

Mange aktiviteter

Lier Høyre mener gode lokalsamfunn skapes gjennom den daglige innsatsen fra innbyggerne, de frivillige organisasjonene, det private næringslivet og de offentlige virksomhetene. I denne aksen; mellom kommune, frivillighet og private, skapes engasjement og varme.

Det er snart tre år siden forrige valg. Da var jeg så heldig å bli valgt som ordfører i denne fine kommunen.

En kommune jeg har vokst opp i og som jeg naturligvis har et veldig nært forhold til, på mange måter. Jeg har møtt tusenvis av engasjerte og dyktige liunger på alle samfunnsområder.

Jeg har deltatt på alt fra matutkjøring sammen med våre frivillige til møter med veldig mange av våre virksomheter, fra arrangement på Lier bygdetun til møter med næringslivet, aksjonsgrupper og velforeninger.

Kort sagt; det skjer små og store ting i Lier hver eneste dag, hele året. Og nær kjennskap til alle disse aktivitetene, med gode innspill og råd fra alle våre innbyggere og næringsliv, er sentralt når vi legger planer for fremtiden.

Framtidens planer

Lier Høyre er opptatt av at kommunen skal ha god økonomisk styring slik at vi kan sikre en forutsigbar velferdskommune til alle i årene som kommer.

Lier, som andre kommuner, står overfor utfordringer knyttet til at det er stadig færre som står i arbeid sett opp mot befolkningsveksten.

Noe av grunnen til at stadig færre står i arbeid, er at det blir flere over pensjonsalder og færre yngre til å ta over. Derfor må vi også tenke nytt, og vi må tenke på lag med den digitale verden vi lever i.

Når vi vet hvilke utfordringer vi står overfor, er jeg fornøyd med at vi i kommunen nå planlegger for fremtiden på to viktige velferdsområder; helse-, omsorg- og velferd, i tillegg til skole.

På overordnet nivå jobber vi i disse dager med revidering av kommuneplanen – det øverste juridiske dokumentet i en kommune, som sier noe om hvor vi skal ha arealer til nye arbeidsplasser, boliger og friluftsområder.

I denne sammenheng er særlig skolekretsene våre, ny hallkapasitet og flere boliger til eldre på agendaen. Dette er sentrale temaer som betyr mye for alle liunger.

Ønsker innspill

I kommunen er vi også i gang med flere prosjekter for heltidskultur for de ansatte i helsesektoren, lavere sykefravær i virksomhetene våre og gjennomføring av kvalitetsplanen i skolen, for å nevne noe.

Men det er altså enda mer som må gjøres i tiden fremover.

Det er ikke mer enn ett år igjen til neste kommunevalg, og det markerer vi i Lier Høyre med å ha stands flere steder den andre uken i september.

Da håper vi du kommer innom får å gi oss gode råd til vårt program. Vi er løsningsorienterte, og har tro på å ta i bruk alle gode krefter i samfunnet.

Sammen kan vi gjøre grønne Lier til et godt sted å bo, jobbe og være, også i årene som kommer. (Se gjerne vår internettside for mer informasjon.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags