Bli politisk aktivist

Øyvind H. Ekeberg, leder i Lier Høyre.

Øyvind H. Ekeberg, leder i Lier Høyre.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.«Slutt å klage, gjør noe med saken; du kan påvirke!» Hva menes med dette? Er det en oppfordring?

Demokratiet er noe de aller fleste mener er den beste styreformen for oss. Og for de fleste samfunn rundt oss. Men – skal demokratiet kunne bestå, må «demos» (folket) selv styre. Det betyr at folk må delta i folkestyret!

Du har meninger om mangt, men gjør du noe med det? Kanskje engasjerer du deg i ditt nærmiljø? Kanskje er det én sak som opptar deg mer enn andre? Men hvorfor ikke utvide repertoaret?

Delta der beslutningene tas. Meld deg inn i et parti. Med alle de partiene vi har finnes det sikkert ett som passer for deg. Og du passer helt sikkert i et parti!

Hjertelig velkommen

Partipolitikere ønsker deg velkommen. De vil ha både dine meninger og dine forslag til løsninger. Det beste stedet å markedsføre disse for å få gjennomslag er direkte aktivitet i det politiske miljøet. I partiene! Du vil bli ønsket hjertelig velkommen og du vil bli møtt med interesse: Hva er ditt bidrag?

En gang da vi fikk ny sjef på jobben, sa han til sine nye medarbeidere: «Kom gjerne til meg med klager og problemer. Jeg vi lytte. Men ha samtidig med deg minst to forslag til løsninger på det du tar opp!»

Mange av dere som leser dette innlegget er aktive i lag og foreninger, og har mye god erfaring.

Dere er hjertelig velkomne i politikken også! Begge deler er viktige bidrag i lokalsamfunnet, men det er i budsjettet de viktigste beslutningene ligger. Det er der premissene legges.

Meld deg inn

Vil du ha innflytelse på politikken i Lier? Meld deg inn i et parti. Vil du ha mer innflytelse kan du bli aktiv i partiet ditt. Synes du ikke dette er nok, kan du stille til valg til en av de mange spennende funksjonene i «styre og stell».

Mest påvirkningsmuligheter oppnår du dersom du stiller til valg til kommunestyret. Kanskje blir du valgt inn?

Så, har du meninger? Vil du dra samfunnet i det du mener er riktig retning? Grip sjansen, ta ansvar.

Du er hjertelig velkommen i politikken. Gjerne hos oss i Høyre. Her er det rimelig høyt under taket. Du finner oss på nettet og på «face». Velkommen skal du være!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags