– Vi dro beriket hjem til Drammen - kulturbygda Lier har alltid noe godt å by på

Ord og Toner

Ord og Toner

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KulturHar en opplevd noe stort som har skapt glede, begeistring og inspirasjon, føler en behov for å snakke om det, fortelle om det, dele det med andre.

En slik opplevelse hadde min bedre halvdel og jeg i Frogner kirke sist søndag, da Tranby kantori inviterte til konserten «Ord & toner».

Veien fra Drammen til Lier er kort, og vi har fått med oss mange Ord og toner-konserter opp gjennom årene. Vi visste derfor at vi ville få en berikende kveldsstund i nabobygda.

Konserten overgikk imidlertid alle forventninger, og stilte i klasse med kantor Waldemar Nowaks uforglemmelige suksess med oppsettingen av Morice Ravel`s Bolero i Tranby kirke for noen år siden, - en komposisjon bare de største ensembler våger seg i kast med.

Ambisiøst

Det var et ambisiøst program Nowak hadde satt opp denne kvelden også; rikholdig og variert.

Og en måtte bare bli imponert over gjennomføringen, der det ene høydepunktet avløste det andre. Imponert blir en også over sang- og musikkreftene Lierbygda rår over.

Profesjonelle og talentfulle amatører stod fram med sang og musikk på et nivå hvor en knapt kunne skille proff fra amatør.

Tranby kantori åpnet konserten og satte stemningen med vakker sang. Aldri har vi hørt koret bedre, og det var fasinerende å se det følsomme og tillitsfulle samspillet mellom dirigent og sangere.

Det var åpenbart at de inspirerte hverandre, og at det her var lagt ned et stort arbeid fra begge parter.

En kan undre seg: Har Lier nå fått nok et elitekor? Kormedlemmer, som senere i konserten sto fram med soloopptredener, styrket denne undringen.

Ville rørt til tårer

Instrumentalavdelingen som fulgte var ikke mindre imponerende. De skolerte brødrene Håvard og Sondre Ringsevjen spilte både firhendig og solo på det nye, flotte Schimmelflygelet. Her er ikke Mastergradene langt unna. Sondre trakterte også orgelet.

Pianisten Jonatan Røed testet så hva det nye flygelet virkelig dugde til med Chasse Neige av Franz Liszt. Både flygel og pianist holdt til overmål.

I Inger Astrid Isene har Lier et stort musikktalent. Hun trollbandt publikum med briljant framføring av 1. sats av Bachs fiolinkonsert E-dur BWV 1042. Så fulgte sangduetter der Ingrid Buarøy Aasen sang i tur og orden med Inge Runningen og David Rivelsrud.

Mangfoldet i konserten ble ytterlig markert med Hanna Fossengs framføring av Marie Boines «Butterfly». Den joikinspirerte sangen akkompagnert på gitar av Halvor Tjomsland og Waldemar Nowak skapte en magisk stemning, og ville garantert rørt Boine til tårer.

Som konserten begynte, avsluttet den med Tranby kantori. Punktum ble satt med Gloria av Antonio Vivaldi, og konsertmester Nowak og hans dyktige medspillere kunne ta imot stående applaus fra et begeistret publikum.

Og Brit og jeg kunne dra beriket hjem til Drammen, og det kunne helt sikkert de som hadde kommet helt fra Kongsberg også gjøre. Kulturbygda Lier har alltid noe godt å by på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags