Behold kompetansen i de tekniske tjenestene

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er avgjørende for oss som bor i Lier at de tekniske tjenestene i kommunen blir ivaretatt. Kompetansen og lokalkunnskapen vi har i Viva IKS i dag må ikke bli borte.

Lier kommune har valgt å stå alene som kommune, og trenger derfor den ekspertisen som er nødvendig. Fagforbundet Lier er opptatt av hvordan tjenestene blir ivaretatt i fremtiden og hvordan det blir for hver enkelt ansatt.

Redd for lekkasje

Lier er også en kommune som er i stor utvikling. Vi tenker da særlig på utbygging og utvikling av Fjordbyen og Gullaug. Vi får opp mot 20.000 flere innbyggere i Lier kommune.

Viva IKS vil fra 2020 være en saga blott. Hurum og Røyken kommune skal slå seg sammen med Asker, og Lier kommune må opprettholde den driften som innbyggerne i Lier har behov for.

Fagforbundet Lier mener at det må settes inn «krutt» nå i forhold til å opprettholde en god tjeneste for innbyggerne i Lier etter avvikling av Viva IKS. Kommunen må være pådrivere til å kunne beholde de ansatte som er godt kjent innen vei, vann og avløpsnett.

Lier vil få mer utbytte av hver krone dersom all teknisk drift behandles enhetlig og vi har fokus på samspill. Det handler for eksempel om å jobbe på tvers av avdelinger og utnytte ansattes kompetanse på best mulig måte.

Vi er redd for at det kan lekke folk til andre kommuner. Vi må få den nye bedriften på plass fortere enn fortest.

Må sikre god kvalitet

Intensjonen til Lier kommune er at tjenestene skal være like gode eller bedre etter at IKSet er oppløst. Derfor mener Fagforbundet Lier at det nå er på høy tid å etablere en virksomhet som ivaretar de tekniske tjenestene på en tilfredsstillende måte.

For å få det til må Lier kommune nå sette inn støtet og få plassert de ansatte som kommunen faktisk har behov for.

Vi har mange nyansatte i bedriften i dag og vi har mange som har lang fartstid – som har vært med siden før opprettelsen av Viva IKS.

Alle ansatte har et sterkt eierskap til sin jobb, og mange vil til Lier. Det vil ta flere år for andre å lære seg å håndtere de kritiske områdene i kommunen.

I juli 2014 ble Viva IKS opprettet som et interkommunalt selskap for kommunene Lier, Hurum og Røyken. De utfører tjenester innen vei, vann og avløp. Det er tjenester enhver kommune skal og må ha.

Viva IKS har blitt et selskap som leverer kvalitetstjenester til innbyggerne.

Vi må sikre at innbyggerne i Lier får tekniske tjenestene med god kvalitet. Vi må ikke gi slipp på den gode kompetansen og lokalkunnskapen som tjenestene har i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags