Å feie integreringsjobben under teppet

Oppgjør med integreringsjobben: Lars Haugen (t.v.) og Per Vemork ønsker økt fokus på integreting og hva som må gjøres

Oppgjør med integreringsjobben: Lars Haugen (t.v.) og Per Vemork ønsker økt fokus på integreting og hva som må gjøres

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerI kommunestyret 12. desember vedtok det politiske flertallet (44) mot Frp sine fem stemmer at Lier kommune, nok en gang, skal følge UDI sin anmodning om å bosette flyktninger i Lier.

Dette på tross av at det er meget store problemer med integreringen i Lier. Vår innvending gikk på at vi må først løse disse før vi kan ta inn enda flere for fast bosetting.

Lier Frp ble dessverre møtt med døve ører og skuldertrekk.

Misforstått politisk korrekthet

I det nevnte kommunestyremøtet fremmet Frp forslag om at flyktningene i Lier kunne få konkrete, praktiske oppgaver tilknyttet Stoppenbadet, markedsføringen av dette etc. – noe de er stort behov for.

På denne måten vil flyktninger som allerede er bosatt i Lier, få bedre språkkunnskaper og større innsikt i det norsk samfunnet. En positiv effekt ville vært flere besøkende på Stoppenbadet og styrket selvbilde hos flyktningene som følge av å bidra til å løse konkrete oppgaver i fellesskapet.

Dessverre fikk ikke dette forslaget fra Frp flertall. Og det er grunn til å spørre hva ulempene med dette forslaget skulle være? Det ble ikke gitt noen konkret begrunnelse for hvorfor dette integrerings-forslaget ble nedstemt av AP, ordfører Gunn Cecilie Ringdal og andre, med lunken og uinteressert holdning.

Etter vår mening er det pussig at de øvrige partiene har få eller ingen forslag til å bedre integreringen, utenom å ansette enda flere flyktning-byråkrater. Deres fokus går kun på å få bosatt flest mulig flyktninger i Lier for å tilfredsstille en misforstått politisk korrekthet.

Det man dessuten bør være klar over at etter 5 år opphold i en kommune, falle statens flyktningtilskudd bort, og lokalsamfunnet sitter igjen med hele det økonomiske byrden med mindre kommunen i mellomtiden har fått dem i inntektsgivende arbeid slik at de er i stand til bidra inn i fellessamfunnet. Situasjonen i Lier skiller seg ikke ut i forhold til dette.

Flytt møter

Frp synes å være det eneste partiet som konsekvent går for begrensing av flyktningbosetting, men også er det eneste partiet som faktisk føler ansvar for å bidra til integrering av flyktningene som er eller blir bosatt i Lier kommune.

Da snakker vi også om å få dem inn i lønnet arbeid. På bakgrunn av dette er det fristene å spørre – føler ikke Ap, H, KrF, Sp og V et reelt ansvar for integrering av flyktningene i Lier?

Mister disse partiene faktisk interessen for flyktningene umiddelbart etter at vedtak om bosetting i Lier er på plass?

I et forsøk på å bidra til økt forståelse for de store utfordringene knyttet til integrering av flyktninger, istedenfor å feie de under teppet, vil Lier Frp anbefale at formannskapsmøter første halvår 2018 legges til Tranbylia hybelhus på Tranby, Fossveien i Lierbyen mv ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags