Tilbringer påsken på datatreff: – Mye rart skal skje om jeg ikke er tilbake neste påske

Tradisjon: Andreas Muller har gjort TG til en fast påsketradisjon.

Tradisjon: Andreas Muller har gjort TG til en fast påsketradisjon. Foto:

Av

Andreas Muller (18) og Marius Borge (17) har gjort The Gathering (TG) til en fast påsketradisjon.

DEL

HAMAR/LIER: Gutta fra Lier har tilbrakt høytiden ved Mjøsa de siste årene, og de har ingen planer om å bryte den rekken med det første.

-Utrolig miljø

– Dette er helmaks. Mye rart skal skje om jeg ikke er tilbake på TG neste påske, sier Andreas som de tre foregående årene også har vært på verdens største datatreff.

Med innpå 6000 deltakere er TG regnet for å være verdens største LAN under et og samme tak.

– For meg er spillingen og det sosiale det som virkelig trekker meg tilbake. Det er moro med konserter og show. Alle disse tiltakene er positive, men det er gaming og det å treffe venner og kjente som betyr mest for meg, sier Andreas.

– Stemningen i Vikingskipet må også oppleves. Her er det et utrolig miljø, og skikkelig trøkk fra morgen til kveld, understreker Marius som også har planer om å gjøre dette til en fast påsketradisjon i mange år fremover.

– Her treffer jeg mange av mine nettvenner som jeg resten av året aldri ser. Det setter jeg utrolig pris på, forteller Marius.

Sosialt: Marius Borge setter det sosiale på TG som det viktigste.

Sosialt: Marius Borge setter det sosiale på TG som det viktigste. Foto:

Bor i hallen

Liungene overnatter på gulvet eller på tribunen i hallen.

– Vi betaler 1300 kroner for hele påsken. Da får vi PC-plass og overnatting. Mat og reise kommer selvsagt i tillegg sier de to.

Begge understreker at det kan bli litt lite søvn til tider. Her er det fult liv til langt utover natten, og mange bruker formiddagen og timene utover dagen til å få seg litt søvn.

– Vi får mye for pengene. Skal vi begynne å ligge på hotell blir det selvsagt mye dyrere, understreker de to.

Savner ikke påskefjellet

Gutta understreker at de ikke savner påskefjellet. Utenfor Vikingskipet er det skikkelig vårstemning.

– Vi er nok ikke typiske fjellfolk. For oss er dette en helt annen opplevelse, understreker de to.

– Nå når våren er kommet er ikke ski og påskeferie på fjellet noe å tenke på, understreker Marius.

Begge blir kjørt til og fra Vikingskipet av sine foreldre.

– En stor fordel. Vi har mye bagasje. Datautstyr, materialer til å lage egne hyller og liggeunderlag tar plass. Dette har ikke vært noe å drasse på buss og tog, avslutter de.

The Gathering

  • The Gathering (TG) er verdens største dataparty under et tak. TG har siden 1996 blitt arrangert hver påske i Vikingskipet på Hamar. I år er det solgt nesten 6000 billetter, både faste PC-plasser og dagskort.
  • TG er en årlig festival for digital kultur. Her finner vi alt fra gamere, streamere, musikere. grafikere, kodere, fotografer, cosplayere, rollespillere og vennegjenger som reiser tilbake år etter år.
  • Første gang TG ble arrangert var i 1992, i Skedsmohallen. Da hadde vi 1100 deltakere. I dag har TG oppunder 6000 deltakere, over 400 crew, og det selges også dagsbilletter. Totalt er det omlag 7000 mennesker innom i Vikingskipet i løpet av en påske.
  • The Gathering har vært utsolgt siden 1997, og LANet har hvert år såpass stor pågang på billettene at veldig mange ikke får plass. Tusenvis står hvert år på venteliste.
  • De siste årene har man satset mye på trådløst nett. Utviklingen teknologisk er gjennomgående trådløs, og TG ønsker å følge med her. Dermed har vi i nå trådløst nett tilgjengelig for alle våre deltakere, som de kan bruke med mobiltelefon, nettbrett, laptop eller annet utstyr. Dette er videreutviklet de siste årene, og nå satses det for fullt med muligheten for tilkobling for 10 000 enheter.
  • Nå har vi også oppgradert kvaliteten på TV-produksjonen under arrangementet. Produksjonen er nå i HD.
  • Noen deltakere har kjøpt "foreigner ticket". Dette er en billett som tilbys personer som bor i utlandet. På grunn av lang reisevei, er denne billetten billigere.
  • Crewet består av oppunder 400 frivillige medlemmer.
  • Deltakerkort koster 1300 kroner og innbefatter PC plass og overnatting i Vikingskipet fra onsdag til søndag.

Artikkeltags