(Drammens Tidende)

LIER/FORNEBU: Lørdag var dagen her – dagen Cengiz Al (25) fra Lier har danset mot i over to måneder. Finalen i TV 2-programmet «Skal vi danse».

Lørdag etter lørdag har han imponert seerne og dommerne, og har opp mot flere ganger fått full score av sistnevnte.

– De som står igjen er kongen og dronninga av «Skal vi danse: All stars», sa Morten Hegseth om Al og hans motstander Jørgine Massa Vasstrand.

Da seerstemmene var talt opp, var det Cengiz som kunne juble høyest av dem alle.

–Det er veldig deilig å vinne, men jeg er jo veldig takknemlig for å dele finalen med nettopp Jørgine, sa Cengiz da seieren var et faktum.

Gåsehud

Vasstrand danset seg til 30 poeng fra dommerne etter første dans – det samme gjorde Al.

Rumbaen skapte full jubel i salen, samt stående applaus.

– Jeg sa jeg fikk gåsehud sist, jeg vet ikke hva som overgår det. Svanehud. Cengiz, du har flydd som en gud gjennom sesongen, det har vært en fantastisk reise å følge med på, var noe av det som kom fra Hegseth.

– Du lager så mye nytt i alt du gjør, du legger til noe nytt, din signatur, du skaper noe hele tiden, sa Merete Mørk Lingjærde.

Bestått eksamen

For sin andre dans fikk Vasstrand nok en gang tre tiere. Al fikk for sin samba stående applaus fra Trine Dehli Cleve, og ti poeng fra alle tre dommerne.

– Jeg ble litt overtent nok en gang, sa Al til Helene Olafsen etter dansen, og viste til stemningen i salen.

Hegseth sa det var magisk på gulvet og utbrøt:

– Det er ikke Cengiz fra Lier, det er Cengiz fra himmelriket.

Cleve sa at de kunne danset i en ekte dansekonkurranse.

– Eksamen bestått med glans, sa hun.

– Helt unikt, sa Mørk Lingjærde.

En naturlig danser

Det var imidlertid ikke den eneste rosen som kom fra dommerne. Etter sin tredje og siste dans, takker Lingjærde for den siste, fantastiske dansen.

– Man blir jo litt tom for ord, føler jeg. Du er en naturlig danser, en naturlig «moover», du kjenner hver eneste fiber i kroppen din, og det har Rikke vært så flink å få ut av deg. Dere har vært et magisk par sammen som har fått det beste ut av hverandre. Tusen, tusen hjertelig takk, sa Dehli Cleve etter dansen.

På spørsmål om hvordan det er at dansen er over, sier Al at det er vemodig og vanskelig å anerkjenne følelsen og at den mest sannsynlig kommer til å komme som et smell mandag.

For dansen fikk han nok en gang tre tiere fra dommerne, som betyr at han under lørdagens sending har fått full pott for hver dans.