(Drammens Tidende)

LIER: Klokken 23 mandag kveld fikk politiet melding om brann i en buss i Lier.

Den aktuelle bussen sto da ved Liertoppen i nordgående retning.

– Nødetater på vei til stedet, skrev Sørøst politidistrikt på Twitter.

De opplyste videre om at det ikke skal være folk om bord. Bilder og video fra området viser at det brant kraftig i bussen, og at det kom tjukk svart røyk.

Øyvind Hammervold, operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, bekrefter over Drammens Tidende at det kun var bussens sjåfør om bord. Den mannlige sjåføren har ikke blitt skadd som følge av brannen. Det er heller ikke meldt om andre personskader.

Brannen skal ha startet bak

Klokken 23.31 opplyser politiet om at brannen skal være slått ned og at det ikke lenger er åpne flammer.

Hva som forårsaket brannen er fortsatt ukjent ved midnatt.

– Vi fikk melding om at det brant i bakenden av bussen. Alle nødetatene dro til stedet og rundt halv tolv kunne de melde brannen var slått ned og at det ikke lenger var åpne flammer, sier Hammervold.

E18 ble stengt forbi det aktuelle stedet, og i 23.30-tiden opplyses det om at veien trolig blir stengt i flere timer på grunn av arbeidet som må gjøres.

Sjekker høyspentledninger

For kjørende på E18 er det omkjøring som gjelder. Det pågår veiarbeid på stedet, og derfor blir E18 stengt i både nord- og sørgående retning etter brannen.

– Vi venter nå på bilberging og feiebil. Det ligger mye i veibanen, og derfor holder vi stengt i påvente av at dette ordnes, samt at brannvesenet må holde kontroll på stedet, sier operasjonsleder Hammervold.

– Og veien må stenges i begge retninger?

– Ja, det har vært såpass mye røykutvikling, og det skal også sjekkes noen høyspentledninger i nærheten. Så status per nå er at det er hundre prosent stengt.

Se video her: