LIERBYEN: Rundt 330 registrerte lånekunder har BUA per i dag. Det er over 100 i måneden. Og går vi dypere, ser vi at det har vært 1122 utlån i denne perioden.

– Det er helt utrolig bra. Av 35 kommuner som har BUA-ordning, er Lier nummer fire. Etter tre måneder. Det sier mye, smiler BUA-koordinator Rune Bjelkarøy.

Og i BUA-brakka bak Hegg gamle skole er det stadig noen innom. Enten for å låne utstyr, eller for å levere.

Helt gratis

Selv om det nærmer seg slutten på vintersesongen, er det fortsatt aktuelt med både ski og snowboard.

– Men skøytesesongen er på hell, sier Bjelkarøy, og kan opplyse at brukergruppen er like mangfoldig som innbyggerne i kommunen. Og det er bra.

– Det viser at de fleste har fått med seg at dette er en ordning alle kan nyte godt av, sier han, og legger til at folk stadig er overrasket over at dette er en ordning hvor du kan låne diverse utstyr – gratis.

– Vi hører stadig at folk overraskende sier hvor fantastisk denne ordningen er, og mange spør om den virkelig er helt gratis. Og det er den jo, sier han.

Trenger utstyr

Nå som vinteren er på hell har også flere innbyggere kontaktet BUA og lurt på om de er interessert i utstyr.

Flere har også kommet innom og levert fra seg både ski- og skøyteutstyr som ikke er aktuelt å bruke neste sesong. Dette synes Bjelkarøy er et flott initiativ.

– Absolutt, det er veldig fint, og vi ønsker mer av dette. Så sant utstyret er i god stand, tar vi gjerne imot brukt. Både sommer- og vinterutstyr, sier han, og legger til at når sommersesongen nå er rett rundt hjørnet, vet han at det kommer til å være et stort behov for fotballsko og sykler spesielt.

– Bruk BUA

Sommersesongen starter for BUA 22. april, i forbindelse med åpningen av kulturminneposten. Da blir det et eget arrangement, og Bjelkarøy lover både fart og spenning.

Nå skal han ut og hente inn sommerutstyr, og på lista over hva som skal anskaffes står blant annet hengekøyer, longboard, diverse sykler og baller av alle slag.

– Så vi satser på at stadig flere oppdager hva BUA egentlig er, og benytter seg av tilbudet.

Til nå har vinterferien vært den mest hektiske tiden for BUA. Da var det spesielt stor pågang, og ski, skøyter og snowboard var med både på hytteturer og lokale aktiviteter.

Og det er ikke bare familier som låner utstyr, også ungdommen begynner å få øynene opp for mulighetene ved å ha et slikt utstyrsbibliotek å benytte seg av.

Marius Jarlhof håper flere på hans alder blir vant til at BUA er et alternativ for aktiviteter.

– Mange synes det er ekstremt bra at vi har dette, så kanskje enda flere kommer til å benytte seg av det framover, sier han, og mener det er viktig å huske på at BUA virkelig er for alle.

– Uansett om du er gammel eller ung, har god eller dårlig råd – BUA er for alle, så benytt dere av tilbudet, sier han som en oppfordring til liungene.