Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet fikk det travelt. Måtte rykke ut til tre steder på fire minutter

Artikkelen er over 1 år gammel

Brannmann Jan Rundtom råder til å ikke la seg lure av regnet som faller i dag. Skogbrannfaren øker raskt igjen.

(Drammens Tidende)

VIKEN: I løpet av bare fire minutter har brannvesenet rykket ut tre steder etter meldinger om røykutvikling og bålbrenning. Det på tross av at det nettopp har regnet litt:

  • 15.29: Brannvesenet rykker ut på kontroll av bålbrenning i Vestsideveien i Sylling, Lier.
  • 15.27: Brannvesenet rykker ut på melding om røykutvikling i Hasselveien i Skotselv, Øvre Eiker.
  • 15.26: Brannvesenet rykker ut for å sjekke melding om røykutvikling i Andorsrudveien i Drammen.

Det har vært moderat skog- og gressbrannfare i distriktet vårt i et par uker.

Angående Skotselv: Sør-Øst 110 melder klokka 15.50 at røyken kommer fra bålbrenning ved Dalerveien, og ikke Hasselveien.

Har kontroll

Jan Rundtom, vaktoperatør i Drammensregionens Brannvesen (DRVB), forteller i 16-tiden at de har kontroll på alle de tre tilfellene.

– Brannvesenet har slukket bålet i Sylling, det samme i Andorsrud. Der dreide det seg om to bål ganske nærme hverandre. De som hadde tent bålene var fortsatt der da brannvesenet kom fram. Han som hadde tent bålet i Skotselv slukket dette selv da brannvesenet kom, sier han til Drammens Tidende.

– Hold dere unna bål

Det ordinære bålforbudet trer i kraft 15. april og varer til 15. september. Men fordi det har vært såpass tørt i det siste utstedte Drammensregionens brannvesen et ekstraordinært bålforbud 1. april, som gjelder i alle DRVBs kommuner: Drammen, Lier, Øvre Eiker, Sigdal og Krøsherad.

– Skogbrannfaren er stor i drammensregionen. I dag har det regnet litt, så det er vel derfor folk har fyrt opp en del bål i dag, sier Rundtom.

Men han oppfordrer til å ikke la seg «lure» av regnet som faller i dag. Brannmannens råd er klart:

– I utgangspunktet bør folk bare holde seg unna å fyre opp bål, også i kveld, fram til det kommer regn av betydning. Regnværet i dag er veldig lokalt, noen steder faller det litt mer, men det hjelper bare litt mot brannfaren. Kanskje for én dag. Søndag og mandag er det meldt en del vind og sol, og da øker brannfaren igjen.

Les også

Knallvær langfredag – så snur det

Les også

Dette er helt forbudt nå – men noe har du lov til

Kommentarer til denne saken