(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Torsdag la Eiendom Norge fram rapporten over utviklingen i boligprisene for første kvartal, og den viste en oppgang i boligprisene i hele landet.

For Drammen og omegn sin del var oppgangen på 2,6 prosent.

– Det er normalt med oppgang i første kvartal og selv med dyrtid og høye renter er det sterk vekst i de fleste delene av landet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Også i Lier var det en oppgang i boligprisene første kvartal på 1,8 prosent.

– Den sterke utviklingen nasjonalt må forklares med at norsk økonomi går sterkere enn man trodde ved årsskifte, i kombinasjon med lettelsene i utlånsforskriften som trådte i kraft ved årsskifte, sier Lauridsen i pressemeldingen.

Året startet med en januarmåned der boligprisene i landet steg med tre prosent, også flere drammensmeglere rapporterte om en oppgang i boligprisene.

I februar hadde Drammen den svakeste prisutviklingen i landet, mens mars viste en oppgang på 1,4 prosent, noe som var mer enn i Oslo og landsgjennomsnittet.

Utviklingen i mars kommenterte eiendomsmegler og partner Emilie Fredriksen i Meglerhuset og Partners i Drammen slik:

– Det er en behagelig og forsvarlig prisvekst. Andre måneder har vi hatt en vekst på fire til seks prosent, og det er ikke sunt, sa hun.

Ser man på utviklingen de siste fire kvartalene, målt fra inneværende kvartal mot samme kvartal i fjor, viser utviklingen at boligprisene i Drammen hadde en nedgang på 0,4 prosent.

Eiendom Norges boligprisstatistikk er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og FINN.

Les også

Forelsket seg i Nord-Norge – selger huset til 18 millioner