SYLLING: Boka «Sivilstatus: Øy» inneholder dikt, korthistorier og noveller, og er en antologi med bidrag fra 13 ulike forfatterspirer, som alle går på forfatterlinja på Danvik folkehøgskole i Drammen.

Boka tar opp temaer som autisme, depresjon, angst, reise, kjærlighet, død, demens og havet.

Egne erfaringer

Blant bidragsyterne er Daniel Tørresvoll Stabu fra Sylling.

Han synes det er spennende at boka han og de tolv andre bidragsyterne har jobbet med, nå er ferdig.

– Det føles rart å se alle timene med arbeid satt sammen til et håndfast format, sier han.

Han håper leserne vil sette pris på at forfatterne har «lagt sjela si» i bidragene.

– Flere av historiene er basert på egenerfarte opplevelser, så langt det strekker innenfor skjønnlitteratur. Forhåpentligvis vil de som leser boka oppleve innholdet som deres eget, like mye som det har vært vårt, sier Daniel.

Protestvise mot media

I boka har han skrevet tre dikt. De omhandler voldtekt, og å bli etterlatt etter selvmord.

– Jeg har også skrevet et dikt som er en protestvise mot dagens mediasyn på blant annet schizofreni, sier Daniel, og utdyper hvorfor:

– Hver gang et menneske med psykose blir omtalt i media er det fordi noen med psykose har tatt livet av noen. Problemet med dette er at de aller færreste med psykoser gjør skade på andre. Likevel er det dette ytterpunktet som fanger medienes oppmerksomhet. Dette fører til mange misforståelser blant befolkningen når det gjelder personer med psykose, mener Daniel.

Lansering i mai

I mars besøkte forfatter-elevene Kongsberg bibliotek, der de hadde opplesning av egne tekster sammen med forfatterelevene ved folkehøgskolen på Darbu.

Danvik-elevenes boklansering vil gå av stabelen på Litteraturhuset i Oslo 4. mai i år.

Elevene har også opprettet en egen facebookside, basert på antologens tittel, der man kan lese mer om boka, forfatterne og den kommende lanseringen.