– Det var ikke noe sjokk at jeg vant

VANT PRIS: Mads Hansen var nominert til tre prisen, og stakk av med én.

VANT PRIS: Mads Hansen var nominert til tre prisen, og stakk av med én.

Artikkelen er over 1 år gammel

«Årets sterke mening»-pris under årets Vixen Awards gikk til Mads Hansen.

DEL

(Drammens Tidende): Tidligere fotballspiller Mads Hansen var nominert til hele tre priser på årets Vixen Influencer Awards; Årets influencer: underholdning, Årets sterke mening og Årets Influencer.

Den tidligere Mjøndalen-spilleren kunne ta plass på scenen og ta imot pris for årets sterke mening.

Juryen stemte fram Mads Hansen som vinner fordi han blant annet har brukt utradisjonelle virkemidler for å skape debatt rundt et kjent samfunnsproblem.

– Med sin etter hvert store følgerbase har vinneren fått oppmerksomhet rundt temaer som photoshopping av bilder, kroppspress og et kritisk blikk på influencerbransjen, heter det i begrunnelsen.

Svært lite applaus

Da den tidligere fotballspilleren, nå påvirker, entret scenen, var det ikke til stormende jubel, noe han også sa i takketalen sin.

– Jeg tror ikke jeg fikk mest applaus. Kan ikke si det var det man kaller en unison, stående applaus. Det var i beste fall høflig med noen hederlige unntak, sier Hansen, som bor på Lierskogen.

Han tror juryen har hatt et godt øye til det han driver med i sosiale medier, og at det var derfor han var nominert til tre priser.

– Det var ikke noe sjokk at jeg vant. I bloggmiljøet er det kanskje min sterke mening jeg er mest kjent for, og det er prisen som er mest nærliggende.

– En liten glipp

Hansen forteller at det er to kategorier av gratulasjoner til ham i kveld: De som oppsøkte ham og kom med en genuin gratulasjon – og de som var på vei mot garderoben og gikk forbi og følte de måtte gratulere.

– Det er nok mange der som ikke har noe imot meg, men det er nok delt, det er det.

«Påvirkeren» har hatt mange opphetede diskusjoner med blogger og tidligere Paradise Hotel-deltaker, Isabel Raad. Dette har skapt mange overskrifter i landets aviser.

– Har Raad gratulert deg i kveld?

– Nei. Men jeg tror hun sto fremst i rekken av gratulanter egentlig, så det var en liten feil. En glipp.

Sterke meninger

Hansen har siden han la fotballen på hylla hatt sterke meninger i sosiale medier, og har kranglet med flere store bloggere. Tidligere i januar havnet han i en diskusjon med Iselin Guttormsen, der han på bloggen hennes ble kritisert for hvordan han holdt på i sosiale medier.

Han fikk også kritikk for å drive med «bodyshaming» – altså å omtale enkeltpersoners kropp i negative ordelag.

– Det er ikke det jeg driver med. Jeg kommenterer aldri utseende til verken offentlige eller privatpersoner på gata. Privatpersoner får gjøre akkurat som de selv vil. Jeg kommenterer den virksomheten offentlige personer og opinionsledere, som er et forbilde for mange, tjener millioner av kroner på, nemlig å fremme et usunt kroppsideal. De lever av dette, og tjener penger på det.

Artikkeltags