(Drammens Tidende)

BRAKERØYA: En bil nektet å stoppe for politiet under en kontroll like etter klokken 23.00, tirsdag kveld.

Det resulterte i at politiet fulgte etter bilen, før den ble stoppet på Brakerøya. Bilen skal ha blitt stoppet på Nedre Strandgate i retning Oslo, Drøbak og Lierstranda.

- En sjåfør nektet å stoppe for politiet under en kontroll. Det resulterte i en bilforfølgelse, sa operasjonsleder i sørøst politidistrikt, Ottar Steinstø.

Brukte politibil i stansen

Ifølge Steinstø skal biljakten ha vært udramatisk og ha pågått i lav hastighet.

– Han var ganske ruset han som kjørte så det gikk ikke så fort, men vi måtte stanse han til slutt og vi brukte en politibil til å stanse han, sier Steinstø.

Slutten på biljakten førte til materielle skader på både personbilen og en politibil. Disse ble hentet av bilberger. Hendelsen førte ikke til personskader.


– Heldigvis ikke mye trafikk

Drammens Tidende hørte fra vitner at det var mange politibiler på stedet og at enkelte biler ble bedt om å snu i rundkjøringen og kjøre tilbake i retning sentrum.

- Det er litt trafikkstyr der, for å si det sånn. Men det er heldigvis ikke så mye trafikk på denne tiden av døgnet, sa Steinstø.

- Har dere kontroll på situasjonen?

- Nå har vi det, sa Steinstø rundt klokken 23.35.

Blir avhørt onsdag

Det var to personer i bilen, en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene fra Stavanger, skriver politiet på Twitter.

Sjåføren, mannen i 30-årene, mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand og det blir tatt prøver av vedkommende. Politiet har funnet både tyvgods og narkotika i bilen.

Onsdag morgen forteller Steinstø til Drammens Tidende at mannen vil bli avhørt i løpet av dagen.

– Da vil juristen ta stilling til om han skal fengsles eller slippes.