(Budstikka)

Politiet meldte om ulykken klokken 02.30. Da lå fire personer i vannet etter at en 20 fots båt hadde kjørt på et skjæret Midtskjær, mellom Holmenskjæret og Brønnøya, i Asker og sunket.

– Flere personer er i vannet. Redningsarbeidet på stedet pågår nå, opplyste politiet kort tid etter hendelsen.

– Vi hadde kontakt med en av dem som lå i vannet, i tillegg til at vitner på land varslet nødetatene om ulykken. Alle de fire som hadde vært om bord i båten lå i vannet da redningsmannskap kom til stedet. De var stresset og urolige, sier innsatsleder Rune Hundere i politiet.

Mistenker ruspåvirkning

De fire ble berget opp av vannet og kjørt til land av henholdsvis brannbåten til Asker og Bærum brann og redning og redningsskøyta Einar Staff sr., opplyste Budstikkas reporter på stedet.

Alle fire gikk på egne ben fra brygga der de kom i land og opp til bårene som var klargjort, men bar preg av sjokk og ha ligget i sjøen. Politiets innsatsleder Rune Hundere sier at alle de fire som var i båten var berget på land ved 03-tiden.

Det var tre menn og en kvinne som kom på land.

– De involverte er i 30- og 40-årene. Ingen betegnes som alvorlig skadet. To ble sendt til legevakten, én til Bærum sykehus og den siste til Ullevål sykehus, opplyser Hundere.

Klokken 05.55 bekrefter politiet at ingen av de involverte skal ha pådratt seg alvorlige skader. Det har også blitt tatt blodprøver av alle som befant seg ombord i båten, med tanke på å avdekke eventuell ruspåvirkning.

– Vi har grunn til å mistenke at det skal ha vært alkohol eller andre ruspåvirkede stoffer involvert. Det er ennå for tidlig å slå fast om noe ulovlig skal ha funnet sted, spesielt siden det også ikke er klart hvilken fart båten hadde, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Han kommenterer at båten var av typen speedbåt med relativt høy toppfart.

Dramatisk i mørket

Båten de fire personene var om bord i, er 20 fot stor og kjørte på et såkalt skvulpeskjær – det vil si at det ligger i vannskorpen. Det er uvisst om båten hadde lanterner eller andre lyskilder.

– Båten ligger på bunnen, men er fortsatt synlig siden det er grunt der den sank, forteller innsatsleder Rune Hundere i politiet.

Brannvesenet i Asker og Bærum rykket ut med to mannskapsbiler og to båter, mens kolleger fra Oslo rykket ut med redningsdykkere og brannbåt. I tillegg ble det sendt fire ambulanser til hendelsen og tre politibiler. Fra lufta bidro både redningshelikopter og Luftambulansen.

– Det var en ganske dramatisk hendelse og helt mørkt. Dette var en potensielt farlig situasjon, så det ble satt inn store ressurser, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i politiet.

Senere i løpet av natten melder Pedersen at de nå har sikret området med bøyer for å hindre at andre båtførere møter på den sunkne båten.

– Det å faktisk få båten opp av vannet er en mye større oppgave enn det var mulig for nødetatene å gjøre i natt. Båten må derfor bli liggende utover uken til de med riktig utstyr til å hente den opp er tilgjengelige. Dette blir kommunens og forsikringsselskapets oppgave, sier Pedersen.

Klokken 09.57 søndag morgen opplyser påtroppende operasjonsleder Marita Aune at politiet nå oppretter sak mot båtførerne.